Friday, April 30, 2010

30.4 Viesti Atlantilta 31 01N 44 00W, 130 nm

Eilen aamulla tuuli vielä 15 solmua ja etenimme mukavaa vauhtia kohti Hortaa.

Iltapäivällä klo 15 massa tuuli läsähti lähes kokonaan ja pistimme koneen päälle ladataksemme akkuja. Tunnin kuluttua tuuli heräsi kuitenkin
uudelleen ja jatkoimme purjehdusta. Koko yö meni vauhdikkaasti 15-20 solmun sivumyötäisessä tuulessa.

Meressä näkyi runsaasti ”Portugalilaisia sotalaivoja”, maneetteja jotka ovat hyvin myrkyllisiä. Ne on varustettu suurella ”purjeella” jolla ne kiitävät meren pinnalla. Emme käyneet uimassa!

Pari rahtilaivaa liikkui AIS:n mukaan parinkymmenen mailin päässä meistä,muttemme havainneet niitä paljain silmin. Viimeöisestä täysikuusta on vielä 98% jäljellä mutta paksut pilvet täyttivät taivaan emmekä hyötyneet kuutamosta yhtään mitään.

Tämä aamu alkoi tuulisena ja pilvisenä. Vastavirta alkaa näköjään heiketä joten päivämatkamme pitenevät! Matka Hortaan 881 nm.

2 comments:

  1. Hyvää vappua teille,kohotetaan kuoharimaljaa!!Joku on Mantan lakittanut ja juhlat aloittanut,perjantaipullon voiton kera kotiin saavuttu,kotosalla siis näin vappuaattona ja +13, kevättä valmistellaan,niin nopeasti tää aika menee..

    ReplyDelete
  2. Skål näin jälkikäteen! Pääsimme lukemaan kommentteja vasta täällä Azoreilla. Viimeisin aurinkoinen ja leppoisa päivä Atlantilla oli vappupäivä, sen jälkeen sitten satoi joka päivä. Taidetaan lähestyä Suomea...

    ReplyDelete