Friday, April 16, 2010

16.4 Sint Maarten Standby









Lähtölaskenta on taas alkanut.
Sääennusteen mukaan tuulee huomenna, lauantaina, 20 solmua koillisesta mutta sunnuntaina tuuli tyyntyy jo selvästi ja kääntyisi enemmän itään. Tavoitteemme on nyt lähteä lauantaina klo 11 sillan avauksella.
Alfredo kävi aamulla jo klo 8 apulaisensa kanssa puhdistamassa sekä Cantanan että Spican pohjat. Parissa viikossa siihen oli jo tarttunut jonkun verran kasvillisuutta koska vesi ei tässä sisäjärvessä juurikaan liiku. Septitankkien imutyhjennys on myös tuntematon käsite Karibialla, joten vesi on hyvin ravinnerikasta! Toivottavasti pohja säilyy riittävän puhtaana kotimatkamme ajan!
Alfredo kuvasi pohjan ennen ja jälkeen ja kuvista voi hyvin nähdä, miten tarpeen tämä puhdistus oli.
Spican kanssa on sovittu että purjehdimme "kilpaa" Hortaan ja palkintona on pullo konjakkia, joka nautitaan yhdessä! Tasoituksena ARC:n käyttämät mittaluvut.
Kävimme päivällä myös tullissa clearaamassa meidät uudelleen ulos.
Market Gardenista haimme ison kärryllisen tuoreruokaa joten nyt olemme valmiit pidemmällekin purjehdukselle. Olemme hyvin tietoisia siitä että vihanneksia ja hedelmiä ei pitäisi ostaa marketeista missä ne säilytetään kylmässä. Ne eivät silloin säily kauan. Valitettavasti emme ole löytäneet täältä mitään vihannestoria josta saisi jäähdytämättömiä vihanneksia joten pitää ostaa mistä saa.
Tarkoituksemme on ensin purjehtia pohjoiseen kohti Bermudaa mutta jos sää on sopiva, pyrimme muutaman päivän kuluttua muuttamaan kurssimme suoraan kohti Azoreja. Matkaa sinne on n 2300 nm ja aikaa kuluu 3-4 viikkoa. Mikäli joudumme keskelle korkeapainetta, varaudumme tuulen puutteessa käyttämään konettamme
Torsten ja Irmi tulivat vielä käymään Cantanassa ja vaihdoimme heidän kanssaan pari kirjaa. Saimme vaihdossa pariin Mikon saksalaiseen purjehdusaiheiseen kirjaan Leena Lehtolaisen Kuolemanspiraalin saksaksi!
s/y Lollo seuraa perässämme parin viikon kuluttua joten on hyvin epävarmaa jos tapaamme vielä matkamme aikana. Toivottelimme toisillemme hyvää matkaa toivomuksella että tapaamme vielä joskus, joko Suomeessa tai Kölnissä

No comments:

Post a Comment