Friday, April 2, 2010

31.3 Sint Maarten Standby

Kävimme tutustumassa Sint Maarteniin.
Itse satama on suojainen ja rakennettu isolla rahalla tyyliä kuitenkaan unohtamatta. Simpson Bayn sisälahdessa on useampi marina joten tilaa löytyy sadoille veneille. Itse Simpson Bay Marina, missä Cantana ja Spica ovat, kuuluu samaan ketjuun, IGY, johon mm. Rodney Baynkin marina kuuluu.
Marina on vartioitu vuorokauden ympäri joten olo on hyvin turvallinen. Emme tosin ole missään satamassa tunteneet itsemme turvattomiksi, oli sitten vartiointia tai ei. Juttujahan kyllä kerrotaan että varkaita käy veneissä mutta ehkä heitä kiinnostavat suuremmat veneet joissa on enemmän varastettavaa?
Kävelimme keskustan liikkeisiin. Liikenne on kaupungin halki kulkevalla tiellä todella vilkasta ja itse asiassa liikenne vain matelee kaupungin halki. Silta avataan 3 x vuorokaudessa jolloin liikenne tietysti pysähtyy kokonaan puoleksi tunniksi kerrallaan.
USA:n vaikutus on selvästi näkyvissä koska jalankulkijoita ei ole katujen suunnittelussa lainkaan huomioitu. Paikalliset kulkevat omilla autoilla kauppoihin eikä jalkakäytäviä tarvita. Meidän autottomien on vain hyväksyttävä ja puikkelehdittava jotenkuten pysäköityjen autojen välissä.
Kävimme ostamassa MP3-soittimen. Voisi olla mukavaa kuunnella vahtivuorossa musiikkia. Mikko latasi siihen myös muutama tuhatta levyä joten ei tavoite sitten pyörittää samaa levyä koko ajan.
Täällä on voimassa rinnakkain sekä US$ että Antillien Guldeni.

No comments:

Post a Comment