Thursday, April 29, 2010

29.4 Viesti Atlantilta 29 59N 46 06W, 118 nm

Tuuli oli aamupäivällä edelleen kova ja tuli nyt suoraan sivusta. Tästä johtuen vene keinui melkoisesti ja liikkuminen veneessä, niin sisällä kuin ulkona, oli vaivalloista. Ennusteiden mukaan tänään piti tuulla 10 solmua mutta kyllä me löysimme niitä solmuja reilusti yli 20.

Jossain vaiheessa iltapäivällä tuuli tyyntyi kokonaan jolloin käynnistimme koneen, saimmehan samalla akutkin varattua. Tätä kesti pari tuntia jonka jälkeen tuuli virisi uudelleen mutta tuuli nyt lähes suoraan etelästä, kaakon sijaan. Kone seis ja purjeet vetämään. Muutimme Heikin kurssia vastaavasti, edelleen suoraan kohti Hortaa.

Illalla, Mikon vahtivuoron aikana tuuli koveni jo reilusti yli 20 solmun jolloin Mikko päätti laskea isopurjeen yöksi kokonaan. Vauhtimme ei tästä laskenut lainkaan, teimme lähes 7 solmua pelkällä reivatulla genualla. Yö meni hyvin vauhdikkaasti mutta merenkäynti oli sen veran hurjaa, ettei varsinkaan Mikoin nukkumisesta tullut yhtään mitään. Olimme styyrpuurin halssilla ja pistopunkkamme on samalla puolella. Tarkoittaa sitä että veneen kallistuessa punkassa on vaikeata pysyä. Lisäksi se on tässä vaiheessa epämiellyttävän märkä.Riitta nukkui omalla vapaavuorollaan salongin kapealla sohvalla ja Mikkokin kokeili sitä. Ainakin siellä oli kuivempaa!

Torsten lähettiviestin Sint Maartenista. s/y Lollo on lähdössä perjantaina Atlantille. Toivotimme hänelle ja Irmille turvallista kotimatkaa, minne sitten purjehtivatkaan Lollon kotisatama on Nordenrey mutta viimeksi he kertoivat suunnitelleensa purjehtia veneen Välimerelle. Molemmat paikat ovat kaukana heidän kotoaan Kölnistä!

Matkaa Hortaan on nyt jäljellä vaivaiset 1006 nm, eli suunnilleen sama kun Laurinlahdesta Englantiin.

2 comments:

  1. Hei. Jos vielä tuuli keikuttaa saatte "ilmaiset" Vappu hulinat. Tänne on luvattu kylmää ja sadetta Vapuksi (nyt vielä paistaa). Täällä Opetusvirastossa alkaa Vapun juhlinta klo 12 ja klo 13 siirrymme Vappulounaalle Hesoteen.
    Malja keväälle! ja hyvää Vappua sinne Atlantin aalloille. Toivottelevat Opsolaiset Kari, Teija, Sari ja Liisa

    ReplyDelete
  2. Hei te ihanat opsolaiset! Pääsimme lukemaan kommentit vasta täällä Azoreilla. Mielettömän mukavaa olla satamassa 20 päivän seilaamisen jälkeen. Ja ihanaa huomata, että ihmiset ovat muistaneet meitä kommenteilla. Kiitos, miekin ajattelen teitä.
    Riitta

    ReplyDelete