Monday, April 12, 2010

12.4 Sint Maarten Standby


Epävakainen sää jatkuu. Yöllä tuuli todella kovaa ja vettäkin tuli ajoittain melko paljon. Ennusteen mukaan tuuli tyyntyy lähipäivinä.
Eilen saapui ruotsalainen vene s/y Ouhm, satamaan. Vene on todella pieni, pituus 7,5m ja leveys alla 2 m ja se on itse rakennettu Sven Yrvindin piirustusten mukaan. Veneessä ei ole lainkaan istumalaatikkoa vessoista ja muista mukavuuksista nyt puhumattakaan.
Kuulimme heidän lähes katastrofiin päättyvästä matkasta Skotlannin rannikolla toukokuussa. He joutuivat kovaan mýrskyyn ja vene alkoi käyttäytyä niin huolestuttavasti että he kutsuivat VHF:lä apua meripelastajilta. Apua tuli mutta myös meripelastajien vene oli lähes kaatumassa siinä myrskyssä. Viimein Ingrid ja Jonas saatiin siirrettyä pelastusveneeseen mutta heidän omaa venettä ei voitu pelastaa. Myöhemmin vene löytyi kuitenkin vahingoittumattomana erään karikon läheltä jossa se oli tarttunut kiinni laahusankkurina käytetyllä autonrenkaalla pohjaan. Meripelastajien toimintaa pidettiin niin sankarillisena että heille myönnettiin arvokas mitali tästä suorituksesta. He pystyivät jatkamaan matkaans.
Ingridiltä ja Jonakselta oli Atlantin ylitys kestänyt lähes 40 vrk mutta mennyt muuten ihan hyvin. Heidän tarkoitus oli nyt keväällä purjehtia takaisin Ruotsiin mutta rahat ovat kuulemma loppuneet ja he suunnittelevat jättävänsä veneen USA:n rannikolle siksi aikaa kun tienaavat kotimatkaa varten lisää rahaa Ruotsissa. Taitavat olla melko pienellä budjetilla matkassa!
Mikko vaihtoi muutaman kirjan heidän kanssaan.
Illalla istuimme Ingridin ja Jonaksen kanssa Cantanan istumalaatikossa juttelemassa mukavia

No comments:

Post a Comment