Sunday, April 18, 2010

18.4 Viesti Atlantilta


Eilinen lähtömme ei sujunut ihan niin kun sen piti. Irrottaessamme köydet laiturista, totesi Mikko että koneen vaihde ei mene päälle. Ei auttanut muu kun kiinnittää vene uudelleen ja selvittää ongelma. Syykin löytyi: kulunut kaasu-vaihdekahva joka ei enää saanut pitävää otetta ohjausvaijereihin.

Mikko ryntäsi Budget Marineen ja aivan uskomatointa: heidän hyllyltä löytyi aivan samanlainen kahva kun Cantanan 20 v vanha! Vika korjattiin ja Cantana irrotti uudelleen köydet n. klo 16 ja pääsi 16:30 sillan nostossa Atlantille. Spica lähti klo 11-avauksella.

Aluksi meillä oli vielä melko reipasta tuulta, 25 solmua ja aallokkokin ihan kunnioitettavan kokoista. Jätimme Sint Maartenin ja Anguilan idän puolelle ja otimme kurssin suoraan pohjoiseen kohti Bermudaa. Ohitimme yöllä pienen majakkasaaren, Sombrero Island, joka ei näyt enää
kartassamme. Onneksi huomasimme sen kuitenkin ajoissa ja kiersimme sen riittävän kaukaa.

Nyt alkaa sitten taas totutteleminen valtameripurjehdukseen 4 kk:n tauon jälkeen. Tuuli oli yöllä edelleen kovaa mutta taivaalle alkoi tähdet ilmestyä. Olimme molemmat valveilla alkuillan muta Riitta meni nukkuman joskus klo 22 jälkeen. Nukkuminen oli keinuvassa veneessä melko hankalaa joten yöunet jäivät melko vähiksi. Mikko valvoi noin 0430:saakka jolloin Riitta otti vahdin.

Aamulla tuuli oli tyyntynyt 16 solmuun ja kääntynyt enemmän itään.

No comments:

Post a Comment