Tuesday, April 27, 2010

27.4 Viesti Atlantilta 27 47N 50 06W,106 nm

Tyyni ja aurinkoinen sää jatkui koko päivän joten jouduimme ajamaan koneella aamuyöhön klo 0400 saakka. Silloin tuuli heäsi ja nousi n. 12 solmuun ja saimme taas purjehtia

Illalla Mikko tyhjensi 20 l:n varakanisterit tankkiin, jottei löpö loppuisi ennen aikojaan. Mittari näyttää että tankki olisi puolityhjä mutta siihen ei nyt voi luottaa. Polttoainetta säästääksemme ajoimme alhaisella, 2000 rpm, kierrosluvulla. Nopeutemme oli reilu 4 solmua.

Iltapäivällä havaitsimme yhden ison (noin 5x 2 m) vihreän esineen kelluvan juuri pinnan alapuolella. Mietimme mikä se voisi olla ja yksi mahdollisuus on että siinä kellui jostain laivasta pudonnut kontti. Sitä tapahtuu silloin tällöin ja olihan nyt ollut aika kovia kelejäkin. Jos se oli kontti, niin kiitimme onneamme, ettemme törmänneet siihen!

Päivä kului lähinnä lueskellen. Riitta luki Grishamin ”Viimeistä valamiestä” ja Mikko Torstenin antamaa Leena Lehtolaisen” Todesspiralea”. Sitä lukiessaan tuli ihan koti-ikävä, koska kirjassa pyöritään niin tutuissa espoolaismaisemissa.

Tulomatkalla emme juuri lukeneet mitään romaaneja koska itse ylitys vaati meiltä niin paljon keskittymistä. Emme kaivanneet silloin muuta ajankulua. Reijon lähettämien sääennusteiden mukaan meillä on odotettavissa kaakon ja etelän välisiä 10 solmun tuulia seuraavat 4 vrk. Ihan hyvä niin.

No comments:

Post a Comment