Wednesday, April 21, 2010

21.4 Viesti Atlantilta 24 12N 60 45W, 113 nm





Atlantti on muusta liikenteestä edelleen aivan tyhjä. Emme myöskään ole nähneet yhtään delfiinejä, valaista nyt puhumattakaan. Joku vesilintu on pari kertaa eksynyt näin kauas rannikolta.

Mikko oli huolissaan miten Cantanan pilssiin oli kerääntynyt paljon vettä? Merenkäynti oli tosin ollut pari päivää sitten melko kovaa, joten ainahan sitä laidan yli vettä voi roiskua, mutta ei kymmeniä litroja! Syyksi selvisi istumalaatikon vuotava tyhjennysaukko. Normaalisti se on vedenpinnan yläpuolella mutta nyt, Cantanan ollessa täyteen lastattuna, liitoskohta on vesirajan alapuolella ja siitä tippuu jatkuvasti hieman vettä, joka löytää tiensä pilssiin. Ongelma ei ole paha kun sen tietää mutta toki tämän pitää tiivistää.

Päivä oli pilvinen mutta kuiva ja tuuli oli edelleen SW. Matka etenee heikossa tuulessa ja solmun vastavirrassa hitaasti. Lokin mukaan olimme edenneet 133 nm mutta GPS:n mukaan vain 113 nm Toomaksen veli Lee lähetti Iridiumiimme viestin ja kyseli Spicasta. Hän ei ollut saanut heihin mitään yhteyttä ja oli huolissaan. Tiesimme että Spican sähköposti ei jostain syystä toimi mutta olimmehan saaneet heiltä tekstiviestin jossa he kertoivat sijaintinsa ja että kaikki OK. Vastasimme Leelle ja kerroin mikä tilanne. Cantanallahan on myös ollut paljon ongelmia Iridiumin kanssa mutta juuri tällä hetkellä se tuntuu toimivan!

Aikamme kului mm. kirjojen parissa. Riitta luki Antti Tuurin kirjaa Kanadan siirtolaisista ja Mikko s/y Stellalta saatua ruotsalaista dekkaria, jossa tapahtumat pyörivät Sandhamnissa.

Yöllä alkoi sataa ja ennen puoltayötä tuulikin tyyntyi kokonaan joten Mikko käynnisti koneen jolla ajettiin koko yö n. 5 solmun nopeutta.

No comments:

Post a Comment