Thursday, April 15, 2010

14.4 Sint Maarten Standby




Tuuli oli jo selvästi tyyntynyt ja ennusteetkin lupasivat parempia ilmoja lähipäivinä.
Aamiainen syötiin taas, kuten yleensä, istumalaatikossa.
Mikko kävi etsimässä venehelaa preventteriä varten mutta tuloksetta.
Riitta aloitti sillä aikaa veneen suursiivouksen joka olisi hyvä tehdä kun meillä on vielä makeata vettä käytettävissämme.
Tänään olemme olleet matkalla kahta päivää vaille 10 kk josta täällä Karibialla tasan 4 kk.
Kaiken kaikkiaan olemme purjehtineet yli 7300 nm josta 863 nm täällä Karibialla. Olemme vierailleet 20:ssä eri maassa ja satamiakin olemme nähneet yli 80.
Nyt on Karibia nähty ja mieleenpainuvimmat paikat olivat epäilemättä etelämpänä olevilla tuulenpuoleisilla saarilla: Tobago Cays, Bequia ja Grenada jäivät erityisesti mieleen.
Näillä pohjoisimmilla suojanpuoleisilla saarilla on elintaso korkeampi ja ne vetävät myös enemmän turisteja, etupäässä amerikkalaisia, puoleensa
Kaiken kaikkiaan, matkamme on sujunut ihan hyvin ja olemme monta arvokasta kokemusta rikkaampia.
Olemme nauttineet keskellä Suomen lumista talvea helteistä ja kauniista ilmoista trooppisissa maisemissa. Neljään kuukauteen emme ole käyttäneet pitkiä housuja. Normaaliin pukeutumiskoodiimme on kuulunut shortsit, T-paita ja Crocksit.
Turvallisuutemme ei ole missään vaiheessa ollut uhattuna ja ihmiset, niin yksityiset kuin myös viranomaiset ovat aina olleet ystävällisiä ja auttavaisia.
Olemme myös saaneet olla terveitä koko ajan ja nauttia täysin siemauksin matkastamme.
Tänään kävelimme taas reilun 20 km:n matkan Simpson Bayn Laguunin ympäri. Lentokentän lähellä olevalle hiekkarannalle ovat kuulemma kilpikonnat kaivanneet muniansa mutta emme nyt löytäneet niitä.
Sint Maarten on tosiaan jenkkituristien suosiossa ja ilmeisesti heitä varten täällä on lukuisia casinoita. Yksikin mainostaa että heillä on peräti 180 hedelmäautomaattia rivissä. Eläkeläisen unelmapaikka!
Uusia lomakeskuksiakin on rakennettu mutta ne ovat ilmeisesti laman johdosta edelleen tyhjillään?
Satamaamme oli saapunut toinenkin ruotsalaisvene jolta Mikko sai muutaman dekkarin ja yhden CD-äänikirjan.

No comments:

Post a Comment