Monday, April 5, 2010

5.4 Sint Maarten Standby

2. pääsiäispäivä .
Kotiinpaluu lähestyy ja venettä huollettiin taas ahkerasti.
Mikko lakkasi Cantanan ulko-osat heti aamulla toiseen kertaan jonka jälkeen hän vaihtoi koneen öljyt ja suotimen. Käsikäyttöinen öljypumppu ei enää jostain syystä toiminut mutta naapurissa olevan eteläafrikkalaisen s/y Hornblowerin kipparilla oli lainata pumppu jolla öljynvaihto onnistui.
Päätimme Spica kanssa tarkistaa mastot ennen ylitystä. Mikko nosti ensin Maijan kanssa Toomaksen Spican mastoon jonka jälkeen Toomas nosti Mikon Cantanan mastoon. Spican maston huipussa oli kulunut sakkeli ja jotain muutakin huollettavaa joten tarkastus kannatti todella tehdä. Cantanan riki näytti oleva edelleen hyvässä kunnossa.
Toomas ehdotti että voisimme siirtää jollamme perämoottorin Spican tilavaan ruumaan ylityksen ajaksi. Todella hienoa koska tulomatkan aikana se oli saanut niin paljon suolaista merivettä sisällensä, ettei se käynnistynyt enää St Lucialla.
Riitta kaivoi villavaatteet valmiiksi esille tulevien viileämpien säiden takia. Kuulemma muutaman päivän jälkeen shortsit vaihtuvat farkkuihin ja goretexeihin.
Tämänhetkisen sääennusteen mukaan mitään myrskyjä ei ole odotettavissa seuraavan viikon aikana. Tuulet saattavat kuitenkin olla jonkun päivän ajan melko kovia ja jopa täysin vastaisia mutta sellaistahan se on aina ollut.
Tavoitteenamme on edelleen lähteä ylihuomenna kohti Bermudaa.

No comments:

Post a Comment