Saturday, April 10, 2010

9.4 Sint Maarten Standby






Merellä ollaan säiden armoilla ja Cantanassa on aina ollut periaatteena ettei pahoihin keleihin lähdetä vaan niihin joudutaan.
Nyt tuulee edelleen turhan kovaa, 20-30 solmua, ja jäämme vielä tänne odottelemaan suotuisimpia tuulia. Ennusteet ovat tällä hetkellä vielä aika huonoja mutta toivomme pääsevämme matkaan ensi viikon puolessa välissä.
Olimme jo toissapäivänä tullanneet itsemme ulos, joten kävimme uudelleen tullissa ja sovimme jäävämme vielä tänne. Tämä ei ole mikään ongelma, vaan palaamme asiaan kun olemme taas lähdössä!
Saimme päihimme hankkia vedenkeittimen jolla kahvi- ja tiskivedet voidaan keittää kaasua säästämällä satamissa ollessamme.
Kuulimme naapuriveneeltä että Philipsburgissa on liike joka myy taloustarvikkeita. Kävelimme vuoren yli sinne ja löysimme sieltä oikean liikkeen. Ongelmana on että heidän myymänsä keittimet on tehty 120V:n jännitteelle ja jenkkipistokkeille. Myyjätär kertoi että Ranskan puolella Marigotissa myydään eurooppalaisen standardin mukaisia laitteita. Ei auttanut muu kuin kävellä sieltä taas toisen vuoren yli Marigottiin ja löytyihän se keitin sieltä vihdoin.
Marigotissa näimme Tuula-nimisen vaatekaupan. Kuka Tuula?
Kävelimme takaisin suoraan veneelle ja tulihan sitä matkaa taas reilu 17 km. Ihan hyvältähän se liikunta tuntui!
Riitta oli valmistanut toissailtana ison määrän Lasagnea jota meidän oli tarkoitus syödä ensimmäisinä päivinä merellä. Nyt kun jäimme tänne satamaan, niin saame syödä sitä herkullista Lasagnea täällä muutamana iltana.

2 comments:

  1. Terveisiä Pallaksen maisemista, täälläkin ollaan lenkkeilty mutta sellaiset pitkät laudat jalassa. Lunta ja jäätä on edelleen riittävästi.

    ReplyDelete
  2. Moi Urpo ja hyviä hiihtokelejä sinne Pallakselle. Nyt olisi meistäkin kiva hiihdellä Lapissa mutta toivottavsti pääsemme sinne taas ensi keväänä!

    ReplyDelete