Thursday, April 8, 2010

8.4 Sint Maarten Standby



Olemme edelleen Sint Maartenissa.
Tällä hetkellä täällä tuulee melko kovaa, yli 20 solmua ja puuskissa jopa yli 30 solmua, joten päätimme jäädä odottamaan parempia tuulia.
Yleensä pidetään parhaimpana aikana purjehtia Karibialta Bermudalle huhtikuun loppupuolta tai toukokuun alkua, joten olemme hieman siitä aikataulusta edellä.
Ennusteiden mukaan tuuli tyyntyisi viikonlopun aikana joten seuraamme tilannetta ja lähdemme heti kun säätila on sopiva.
Aikamme kuluksi kävelimme Simpson Bay Lagoonin ympäri. Puolet ajasta olimme Hollannin ja puolet Ranskan puolella. Ranskan puoli tuntui kieltämättä siistimmältä ja katujen varsiakin koristi siellä kunnon jalkakäytävät! Matkaa kertyi 22 km joten onneksi olimme tässä helteessä ottaneet riittävästi juomavettä mukaan.
Kaksi kulkukoiraa hyökkäsi kimppuumme yhdessä kohtaa reittiämme ja toinen onnistui jopa puraisemaan pienen haavan Mikon sääreen. Onneksi ei mikään paha ja onhan jäykkäkouristusrokotekin tullut otettua.

2 comments:

  1. Ihanaa kuulla Riitta että olette jo tulossa. Kaikki kysyy että koska Riitta palaa ja nyt pääsen kertomaan että nokka alkaa olla kohti vanhaa mannerta. Pulleita purjeita ja mukavia aaltoja. Toivottelevat oppisopimustoimistolaiset

    ReplyDelete
  2. Voi kiitos teille oppisopimustoimistolaiset! Uskokaa tai älkää, niin ajatus työhön paluusta tuntuu ihan kivalta.

    Voikaa hyvin ja aurinkoista kevään odotusta!
    Riitta

    ReplyDelete