Wednesday, April 7, 2010

7.4 Sint Maarten Standby


Tänään piti olla lähtöpäivämme mutta kaasuongelma on vielä ratkaisematta.
Alfredo ei monesta yrityksestään huolimatta onnistunut täyttäämään pullojamme joten Mikko jatkoi heti aamulla ennen klo 8 Toomaksen kanssa kaasupullojen metsästystä. Ranskan puolella, Marigotissa, ei täyttäjää löytynyt ja meille kerrottiin siellä ettei koko saarella ole pullotyyppiimme sopivaa adapteria. Ajoimme vielä St Martinin pohjoispuolelle Cul de Saciin jossa Caribbean Industrial Gasella on toimipiste. Heilläkään ei ole sopivaa adapteria mutta kuulimme että sellainen mahdollisesti löytyisi saaren itärannikolla, Oyster Pondissa, olevasta Captain Olivers´in marinasta. Ajoimme sinne ja Sunsailin virkailija lainasi meille oikean adapterin. Bingo! Takaisin Cul de Saciin ja saimme molemmat pullomme täytettyä propaanilla. Palautimme adapterin Sunsailille ja ajoimme veneillemme.
Mikko täytti kanistereilla dieseltankkimme täyteen ja tankkasi vielä kanisterit täyteen joten nyt meillä on kaiken kaikkiaan noin 200 l dieseliä. Reitillemme saattaa sattua pitkiä heikkotuulisia alueita joten polttoainetta on oltava riittävästi. 200l:lla ajetaan 100 tuntia eli noin 500 nm.
Sääennusteet lupaavat lähipäiviksi sivuvastaista tuulta, 15–20 solmua, joten konetta emme toivon mukaan tarvitse kun akkujen lataukseen.
Atlantilla ei kännykkä eikä normaali sähköposti enää toimi joten ainoa yhteydenpitovälineemme on Iridiumpuhelimme. Mahdolliset emailit voi lähettää osoitteeseen cantana@skyfile.com mutta liitetiedostoja emme voi lukea.
Alfredo huolsi Mikon sukelluslaitteen regulaattorin ja todennut ettei se toimi koska siinä oleva membraani puuttuu kokonaan! Sellaista emme onnistuneet löytämään joten raskaiden varusteiden kuljettaminen Atlantin ympäri on ollut aivan turhaa.
Kävimme iltapäivällä tullissa selvittämässä itsemme ulos maasta
Nyt on sitten Karibia nähty ja koettu ja pitkä matka kotiin alkaa.

3 comments:

  1. Hyvää matkaa! Suotuisia tuulia!

    Otto

    ReplyDelete
  2. Kiitos Otto!
    Lähtö saattaa viivästyä muuttuneitten tuuliolosuhteitten takia. Vielä eilen näytti ihan hyvältä, mutta yöllä alkoi tuulla kovaa ja sääkartta näyttää samanlaista lähipäiville. Mennään päivä kerrallaan ja seurataan tilannetta.
    Aurinkoista kevään odotusta koko siun perheelle!

    ReplyDelete