Tuesday, April 20, 2010

20.4 Viesti Atlantilta 22 47N ja 61 58W, 124 nm

Tuuli kääntyi päivän mittaan SW:ksi ja on ollut nopeudeltaan 10-15 solmua. Purjehdimme nyt suoraan kohti Azoreja jonne on vajaa 2000 nm matkaa. Sää on ollut pilvistä mutta sateilta olemme välttyneet. Yöllä taivas aukesi ja saimme alkuyöstä nauttia myös nousevasta kuusta. Kuu laski kuitenkin horisontin taakse jo hieman ennen puoltayötä. Kuu on nyt kasvamaan päin ja se laskee joka päivä myöhemmin, joten parina tulevana viikkona toivomme saavamme nauttia sen antamasta lisävalosta.

Päivisin on edelleen melko lämmintä mutta Karibian helteet ovat kyllä pelkkinä muistoina. Öisin olemme jo käyttäneet goretex-asujamme kosteuden takia. Mitä merivesi kastaa, se ei kuivu ilman huuhtelua runsaassa makeassa vedessä. Siihen meillä ei riitä vesi joten vähitellen alkavat kaikki käyttövaatteemme olla kosteita, aivan kuten tulomatkalla Atlantilla Jääkaappi piti tyhjentää ja pestä koska yksi täysinäinen tuoremehupurkki oli vuotanut ja sen koko sisältö valunut kaapin pohjalle. Harmitti ylimääräinen työ tässä merenkäynnissä ja myös se että nyt meillä loppuu tuoremehu 2 vrk aikaisemmin. Pitää ruveta säännöstelemään!

PS. Odotamme kovasti matkamme seuraajien viestejä. Muistattehan että ne tulee lähettää (ilman liitetiedostoja) osoitteeseen: cantana miuku mauku skyfile piste com. Luemme ne päivittäin.

No comments:

Post a Comment