Monday, April 5, 2010

4.4 Sint Maarten Standby



Huoltopäivä.Päätimme viettää pääsiäisen työn merkeissä ja laittaa Cantanaa lähtökuntoon.
Saimme vihdoin maasähkön kytkettyä kun Windflower, jolla oli ilmeisesti sataman ainoa sopiva adapteri, jatkoi matkaansa ja jätti meille adapterin. Saimme samalla adapterilla kytkettyä sekä Spican että Cantanan verkkoon. Helpottaa kun ei tarvitse satamassa käyttää konetta tyhjäkäynnillä.
Cantanan lakkaus on selvästi kärsinyt auringosta ja suolavedestä joten halusimme lakata ulkotilat vielä ennen kotimatkaa. Mikko sai tarjouksen paikalliselta tummalta mieheltä, Beniltä, ja hän pyysi ensin 1600 US$ mutta oli valmis tinkimää n 1000 US$:iin. Sekin tuntuu aika kalliilta, joten Mikko päätti tehdä työn itse. Siinä tämä päivä sitten kuluikin. Ensi piti hioa hiekkapaperilla kaikki osat mataksi ja sen jälkeen pestä ne ja niiden kuivuttua ryhtyä lakkaamaan. Hiomapaperikin loppui kesken mutta naapurinveneestä löytyi lisää. Huomenna on sitten tarkoitus lakata toiseen kertaan.
Riitan projektina oli laatia ostoslista tiistain kauppakierrosta varten.
Tavoite on nyt aloittaa kotimatkamme keskiviikkona 7.4.
Purjehdimme ensin Bermudalle noin viikossa ja sieltä sitten sopivan ajan kuluttua Azoreille 3 viikossa. Bermudalle on matkaa noin 900 nm. Säätilasta johtuen meidän tulee kuitenkin varautua siihen että purjehdimme suoraan Azoreille joten ruoan ja juomien pitää riittää ainakin kuukaudeksi.
Kävimme illalla Spicalaisten kanssa yhdessä syömässä tosi maukasta grillattua mahimahia. Viimeinen yhteinen päivällinen Karibialla!

4 comments:

  1. Hei Mikko ja Riitta!

    Toivotamme teille turvallista ja nautinnolista matkaa kotiSuomeen. Meillä on tarkoitus lähteä täältä Panamasta kohti Galapagosta 8.4.Kössi tulee 6.4. ja on mukana Galapagokselle.

    Terveisin Kalle ja Helinä Elaine Balboa Yacht Club

    ReplyDelete
  2. Karttaa fokusoitu ylitystä varten, hyvää matkaa!

    ReplyDelete
  3. Heippa ystävämme Helinä ja Kalle!

    Kiitos toivotuksista ja myös teille turvallista matkaa. Tulemme satavarmasti seuraamaan matkaanne ja elämään tunnelmissa mukana.
    Cantana ja myös Spica alkavat olla lähtövalmiita. Huomenna bunkrataan ja ylihuomenna kohti uusia seikkailuja.

    Halauksin, Riitta ja Mikko

    ReplyDelete
  4. Kiitos Ukk, olet korvaamaton apu!

    ReplyDelete