Wednesday, April 28, 2010

28.4 Viesti Atlantilta 28 58N 47 57 W, 135 nm




Sää pysyi koko eilisen päivän ihanteellisena purjehdussäänä. Tuuli oli kaakosta, eli sivusta, 15 solmua ja se antoi meille mukavan ja vauhdikkaan purjehduksen. Taivas oli lähes pilvetön mutta ilma oli selvästi viilentynyt. Enää emme oleskele istumalaatikossa pelkissä uikkareissa vaan päällä pitää kyllä olla enemmän vaatetta. Öisin olemme pukeutuneet vieläkin lämpimämmin pitääksemme myös kosteuden loitolla.

Matkalla huomasimme yhden valkoisen sylinterimäisen poijun keskellä syvää Atlanttia. Mietimme olisiko kyseessä jonkunlainen säähavaintolaite, esim. aallonkorkeuden mittaava poiju? Kettinkiä ehkä 4000 m.

Riitta siivosi ja leipoi meille herkulliset sämpylät. Jauhot ostimme jo marraskuussa Las Palmasista mutta ei niihin ollut pesiintynyt ylimääräisiä vieraita. Kaikki tuore leipä on tässä vaiheessa tietenkin jo syöty, joten olemme nyt siirtynet joko näkkäriin tai saksalaiseen kestoleipään. Sint Maartenissa olimmekin jo hemmotelleet itseämme joka aamuisilla tuoreilla patongeilla, joten oli jo aika vaihtaa ruokavaliomme terveellisemmäksi! Makean veden kanssa on syytä olla säästäväinen jotta tankkimme ei tyhjene enne n kun saavumme Azoreille. Riitta oli saanut ystävättäreltään Nealta vihjeen käyttää vihannesten huuhteluun suihkepulloa. Toimii hyvin eikä vettä kulu kuin nimeksi.

Tänä iltana GPS näytti jäljellä olevaksi matkaksi Hortaan 1191 nm joten olemme jo purjehtineet puolet matkastamme. Spica on meitä reilun päivän matkan edellä.

Yöllä tuuli yltyi noin 20 solmuun ja reivasimme molempia purjeita sopivasti. Vauhtimme pysyi siitä huolimatta hyvänä ja taisimme tehdä uuden vuorokausiennätyksen, 135 nm GPS:n mukaan.

No comments:

Post a Comment