Monday, April 19, 2010

19.4 Viesti Atlantilta 21 21 N 63 18W, 133 nm

Tuuli on jonkun verran jo tyyntynyt ja nyt tuulee 13 solmua idästä, ts. ihan leppoisaa purjehtimista. Olemme muuttaneet kurssiamme hieman koilliseen koska jossain vaiheessa otamme kurssin suoraan kohti Azoreita. Jos nyt purjehtisimme suoraan sinne, on suuri vara joutua korkeapaineeseen jossa ei tuule lähes lainkaan. Seuraamme tilannetta ja Reijon toimittamia säätietoja.

Eilen oli keli hyvin kuoppainen ja mm. liedellä oleva perunakattila lensi sohvalle! Meillä on käytössä Hackmanin kaksikerroskattila jossa alaosassa on hieman vettä ja reiällisessä yläosassa perunat höyrystymässä. Täyden kattilan painopiste on korkealla mutta vettä tarvitaan hyvin vähän. Onneksemme ei kumpikaan meistä saanut kuumaa vettä päällensä. Kahteen päivään emme ole nähneet mitään muuta liikennettä Atlantilla. Päivät ovat kuluneet leväten ja lukien, välillä syöden.

Eilen illalla otimme käyttöön hyväksi havaitun vahtivuorosysteemimme: Mikolla vahdit 20-24 ja 04-08 ja Riitalla siinä välissä koiravahti 00-04.

Päivisin ei meillä ole mitään määrättyä vahtivuorosysteemiä, vaan tilanteen ja jaksamisen mukaan. Periaatteenamme on edelleen että aina on jompikumpi tähystämässä.

Kolmas miehistömme jäsen, eli tuuliperäsimme Heikki, on ohjannut Cantanaa koko ajan ihan

No comments:

Post a Comment