Wednesday, April 7, 2010

6.4 Sint Maarten Standby





Lähtöhetkemme lähestyy.
Aamulla kävi sukeltaja Alfredo apulaisineen puhdistamassa Cantanan pohjan. Toivottavasti se pysyy riittävän puhtaana jotta vauhtimme säilyy kohtalaisena. Parempi vaihtoehto olisi tietysti ollut nostaa vene ja maalata pohja kokonaan uudelleen mutta se olisi tietysti vienyt paljon enemmän aikaa ja rahaa. Sukeltajien mielestä pohja on nyt upea ja sinkkianodistakin oli jäljellä 80 % joten sen vaihto olisi ollut tarpeetonta
Riitta lähti sillä aikaa kun venettä putsattiin spicalaisten kanssa vaihtamaan kaasupullon täyteen. Tämä osoittautuikin todella haastavaksi tehtäväksi koska Camping Gazia ei tunneta enää Sint Maartenilla. Ainoa paikka lienee Ranskan puolella Saint Martinissa mutta heilläkin oli kaasu loppunut ja uusi erä tulee vasta ensi viikolla. Alfredo otti pullomme mukaan ja yrittää saada ne täytetyiksi jossain. Meillä on yksi täysi pullo ja se riittää yleensä 3-4 viikoksi. Ongelmaa ei yhtään helpota se että tuskin Bermudallakaan Camping Gazien täyttö onnistuisi. Azoreille saakka emme pärjää yhdellä pullolla joten nyt meillä on pieni ongelma joka pitää ratkaista ennen lähtöä.
Kiersimme pienellä vuokra-autolla. Ensin söimme lounaan Sint Maartenin pääkaupungissa Philipsburgissa. Philipsburgissa oli nytkin satamassa kolme valtavaa risteilyalusta ja niiden tuomia turisteja pilvin pimein. Näimme mysö kolme vanhaa Americas Cup-venettä purjehtimassa redillä. Upeita 12 R -kaunottaria.
Täältä ajoimme Le Grand March- nimiseen supermarkettiin tyhjentämään kaupan hyllyjä. Pitihän meidän hankkia ruoka- ym. tarvikkeita kuukauden tarvetta varten. Siinä olikin päivän iso urakka.
Ilta oli jo pitkällä ennen kuin olimme sijoittaneet ostoksemme sopiviin paikkoihin.

No comments:

Post a Comment