Saturday, April 24, 2010

23.4 Viesti Atlantilta 25 47N 57 40W, 101 nm

Päivitämme blogimme sijaintitiedot UTC-ajassa klo 12:00. Meidän kellomme on silloin täällä 08:00 ja Suomessa 17:00. Olemme siis nyt aikavyöhykkeessä -4 ja Suomessa eletään kesäajassa +3. Tarkoituksemme on siirtää myös veneen kelloa sitä mukaan kun siirrymme aikavyöhykkeestä seuraavaan.

Aamulla tuuli lakkasi lähes kokonaan ja pelkät mainingit jäivät. Ei auta muu kun käynnistää kone ja ajaa säästövauhdilla 4-5 solmua kohti Hortaa. Yön sateet olivat taas väistyneet ja aurinko kuivatti venettä. Pesimme suolaveden kastelemia vaatteitamme ja yritimme kuivattaa niitä kaiteella. On aika ikävää vetää illalla päällensä kosteita vaatteita mutta siihenkin tottuu.


Pystyimme myös molemmat peseytymään istumalaatikossa. Suihkuna toimii ämpäri jolla nostamme Atlantista 25-asteista vettä päällemme. Hiusten ja kasvojen viimeinen huuhtelu vielä tilkalla makeaa vettä. Suihkumme toimii näissä olosuhteissa ihan hyvin joten peseytyminen ei ole ongelma.

Yritimme eilen kalastaa mutta vielä tuloksetta. Spicalla on kuulemma jo pyydystetty 8-kiloinen dorado!

Lauantaiksi on ennusteiden mukaan saapumassa kunnon matalapaine kovine, yli 30 solmun, tuulineen. Päätimme siitä syystä muuttaa kurssiamme suoraan itään tavoitteena kiertää matala sen eteläpuolelta.

Tuuli on edelleen lähes olematonta mutta oli aamulla sen verran virinnyt että sammutimme koneen noin klo 6.


Veden lämpötila on laskenut 22 asteeseen!

No comments:

Post a Comment