Saturday, April 24, 2010

24.4 Viesti Atlantilta 25 14N 55 51W, 107 nm




Sinimeripurjehdusta parhaimmillaan! Meillä oli eilen 10–15 solmun myötätuli ja Heikki ohjasi meitä koko päivän kurssilla 120 astetta. Tällä suunnalla emme lähesty Hortaa kovin nopeasti mutta odotettavissa oleva matalapaineen kannalta matkasta tulee toivottavasti miellyttävämpi? Vastavirta hidastaa edelleen matkaamme.

Aurinko paistoi lähes kokoa päivän ja meriveden lämpötilakin oli taas noussut yli 24 asteeseen.

Kalastuskautemme alkoi menestyksellisesti. Puolelta päivin tarttui Toomaksen tekemään pikkuruiseen vieheeseen lähes metrin kokoinen kullankeltainen dorado. Kala rimpuili niin että se oli jo kääntää veneen kurssiakin! Kala oli valitettavasti turhan iso meille joten päätimme vapauttaa sen. Cantanan peräkansi ei ole myöskään riittävän iso niin ison kalan käsittelyä varten ja olisi ollut sääli leikata siitä vain pienen palan ja heittää loput takaisin mereen.

Vapaa-aika kuluu edelleen kirjojen parissa. Välillä vahtivuorolainen kuuntelee MP3:sta äänikirjoja. Harmi että kappaleet tulevat jostain syystä ihan satunnaisessa järjestyksessä? Kuunnellessamme kirjaa, niin yhtä aikaa siirrytään jo tarinan loppuvaiheeseen jolloin juoni paljastuu ennen aikojaan.

Suolainen Atlantti jättää jälkensä. Nyt polttoainemittarimme on niin hapettunut että se ei enää näytä kunnolla paljonko tankissa on dieseliä. Mikko putsasi ja vaihtoi joitakin kytkentöjä mutta meidän pitänee suhtautua sen antamaan tietoon varauksin. Tyveneen joutuessamme on tärkeätä tietää kuinka pitkälle polttoaine riittää. Onneksi sen voi myös jonkunlaisella tarkkuudella laskea kun pitää kirjaa konetunneista!

Jääkaapinkin kanssa on taas ongelmia, ts. sen kompressori ei käynnisty. Saman ilmiön kanssa olemme painiskelleet aikaisemminkin ja laite on startannut uudelleen kun se on saanut tarpeeksi kauan (jopa vuorokauden) jäähtyä. Olemme silloin hankkineet jääpalapussin jolla olemme pitäneet ruoat tuoreina sen aikaa. Mistähän täältä Atlantilta voisi ostaa jääpaloja? Onneksi kompressori näytti käynnistyvän taas aamulla!

Yö oli kevyttuulinen ja vauhtimme laski välillä alle 3 solmun mutta aamuyöllä se virisi uudelleen. Olemme edelleen aivan yksin Atlantilla!

Spica on myös korjannut kurssiaan etelämpään ja on meitä edellä reilu 100 nm. Arvioimme saapuvamme Hortaan noin kahden viikon kuluttua.

No comments:

Post a Comment