Saturday, May 1, 2010

1.5 Viesti Atlantilta 32 08N 42 04W, 122 nm

Vappuaatto.

Eilen aamulla alkoi sataa ja sitä kesti melkein koko päivän. Ennusteen mukaan tämän saderintaman piti saapua vasta huomenna mutta oli näköjään etuajassa. Emmehän me sadetta pelkää mutta kun olimme jo tottuneet pelkkiin aurinkoisiin päiviin, niin ihmettelimme, miksi juuri Vappuaattona pitää sataa. Eipä taida olla Suomessakaan tämän parempaa vappusäätä? Sää oli muutenkin muuttunut kylmemmäksi. Meriveden lämpötila oli enää 15astetta, puolet siitä mihin olimme Karibialla tottuneet. Jopa ukkonen jyrähteli pari kertaa mutta meistä kauempana lännessä. Veneen sisällä oli suhteellinen kosteus lähes 90% joten selvä on että kaikki suolavedessä kastamamme vaatteet ovat märkiä eikä niiden kuivattamiseenkaan nyt ollut mitään mahdollisuutta.

Kuivattaaksemme venettä yritti Mikko käynnistää illalla lämmityslaitteemme. Se ei nyt käynnistynyt. Joitakin viikkoja aikaisemmin Karibialla olimme testanneet laitteen ja silloin se vielä toimi.. Pitänee yrittää Azoreilla korjata se, se olisi hyvä olla kunnossa kun jatkamme matkaa Englantiin. Yöllä sade loppui ja jopa kuu näyttäytyi, edelleen melko täytenä..

Aamulla viiden maissa meitä kutsuttiin VHF:llä. Styyrpuurin puolella oleva iso rahtialus, Elefteria, oli huomannut meidät ja halusi vain kysyä onko meillä kaikki hyvin ja tarvitsemmeko mitään! Vastasimme että kaikki on OK ja olemme menossa Hortaan.

Näimme pitkästä aikaa myös delfiinejä uimassa veneen ympäri. Pari valastakin näkyi hieman kauempana suihkuttelemassa! Onneksi valaita ei öisin pysty havaitsemaan, olisi epämiellyttävää purjehtia varsinkin nukkuvien valaiden lähellä!
Vappupäivä alkoi aurinkoisena ja vähätuulisena. Hyvä tilaisuus tuulettaa venettä ja kuivattaa märkiä vaatteita.

Toivotamme kaikille kannustajillemme oikein hyvää vappua!

Matkaa Hortaan 762 nm

No comments:

Post a Comment