Thursday, May 20, 2010

19.5 Horta, Azorit – Atlantti


Säätilassa tapahtui tänään selvä muutos parempaan päin ja sen huomasi selvästi satamassa.
Monessa veneessä alkoivat lähtövalmistelut sekä pohjoiseen että Välimeren suuntaan.
Olimme nyt viettäneet täällä 12 vuorokautta ja tänä aikana oli tullut paljon lisää veneitä mutta vain harva lähtenyt pois. Azorit ovat todella kauniita ja vihreitä saaria mutta valitettavasti olosuhteet eivät olleen parhaimmillaan nauttiaksemme niiden kauneudesta. Viihdyimme täällä kuitenkin oikein hyvin. Azorit ovat osa Eurooppaa ja ero Karibiaan on aivan selvä, sekä myönteisesti että toki myös kielteisesti.
Mikko kävi aamulla selvittämässä sataman toimistossa meidät ulos. Sama byrokraattinen paperien täyttö neljässä eri huoneessa ennen kun olimmevapaat poistumaan maasta. Sen vielä ymmärtää, että kun saavumme EU:n ulkopuolisesta maasta Azoreille pitää olla tarkkana mutta nythän on kyse vain siirtymisestä EU:n sisällä!
Marinan hintataso miellytti. Kun Sint Maartenilla maksoimme n 2 viikonoleskelusta yli 700 US$, täällä 12 vrk:n oleskelu maksoi vain 144 €, sisältäen veden ja sähköt. Myös ruokakaupassa ja ravintoloissa oli selvä ero hinnoissa Hortan hyväksi.
Cantana irrotti köydet, Toomaksen ja Teuvon avustaman, Hortan laiturista klo 11:00 UTC aikaan ja otti suunnan kohti Englannin Falmouthia. Spica on myös lähdössä tänään mutta he suunnittelevat purjehtivansa suoraan Ranskaan. Toivottavasti tapaamme heidät vielä matkamme varrella.Tuuli oli jo heikentynyt mutta ainakin ensimmäiseksi vuorokaudeksi on luvassa runsaita sateita

No comments:

Post a Comment