Saturday, May 29, 2010

29.5 Viesti Atlantilta, 48 43 N 07 57W, 130 nm

Myöhään iltapäivällä tuuli koveni 20-25 solmuun ja pysyi melko tasaisesti siinä koko eilisen päivän. Taivas peittyi myös pilvistä ja saimme joitakin sadekuuroja niskaamme. Tuulen suunta oli SW joten etenimme melko suoraan kohti Falmouthia.
Yön aikana nousimme taas pitkästä aikaa mannerlaatalle jolloin kaikuluotain alkoi taas näyttää järkeviä lukemia. Tuhansien metrien syvyydestä olimme nyt nousseet vajaan 200 m:iin. Ei sitä kyllä missään muussa huomattu kuin kaikuluotaimen lukemissa.
Tropiikin ruskeat vesilinnut ovat vaihtuneet Eurooppalaisiin valkoisiin lokkeihin.
Joitakin kalastusaluksia on tullut hiljaa meitä vastaan, kenties troolia vetäen? Ilmeisesti mannerlaatan ulkopuolella on hyvät apajat? Tämä päivän sää jatkui samanlaisena. Harmaata mutta tuuli oli aamuyöstä tyyntynyt vajaan 20 solmuun.
Ennusteen mukaan tuuli on nyt kovenemassa kun lähestymme Englantia! Gale warning, eli kovan tuulen varoitus (8 Bfr = 16 m/s), on annettu tänään. Ei tunnu kovin mukavalta!

1 comment:

  1. Cantanasta ilmoitettiin 30.5 että he ovat lähestymässä Falmouthia ja blogittavat sitten itse suoraan sieltä. He kelluvat edelleen.

    ReplyDelete