Monday, May 24, 2010

21.5 Viesti Atlantilta, 41 10N 25 29W, 96 nm

Eilisen päivän aikana jopa aurinko pilkahti ja saimme joitakin vaatteitamme kuivatettua istumalaatikossa. Tuuli loisti poissaolollaan koko päivän ja jouduimme siksi ajamaan koko päivän koneella. Olemmehan nyt ns. Azorien korkeapaineen alueella joka oin tunnetusti vähätuulista seutua.
Onneksi sääfaxissa ollut vika löytyi: hapettuneet datakaapelin liitokset estivät yhteydenoton. Nyt ainakin se on korjattu ja sekä Faxi että Navtexi toimivat
Meressä uiskentelee kaikenlaisia pieniä kasveja joista emme oikein saaneet selvää mitä ne ovat.
Yö oli kirkas ja kuutamoinen mutta edelleen tyyni.
Tänä aamuna oli edelleen aurinkoista ja kaunista. Pohjoistuuli heräsi n klo 8 jolloin saimme purjeetkin nostettua.
Irdiumin kanssa eivät ongelmamme lopu. Nyt eivät sähköpostit lähde eivätkä tule lainkaan monen yrittämisenkään jälkeen. Lisäksi on ulkoinen antennimme tehnyt lakon mutta meillä on onneksi varalla pieni antenni jolla kyllä saa ihan hyvän signaalin.
Mikko soitti aamulla Telemariin ja kertoi ongelmasta. Nyt ei kyseessä kuulemma ole vika meidän laitteessamme vaan vika on tällä kertaa operaattorin omissa laitteissa. Vika yritetään korjata ja toivottavasti se onnistuu ja voimme päivittää blogiamme. Ilmoitimme samalla Telemarille että ulkoinen antennimme on myös lakannut toimimasta. Ihan varmuuden vuoksi mahdollista takuukäsittelyä varten.
Matkaa Falmouthiin 1010 nm

No comments:

Post a Comment