Sunday, May 9, 2010

9.5 Horta, Azorit standby




















Uni maistui edelleen ja nukuimme taas kellon ympäri.
Aamiaisen jälkeen jatkui veneen kunnostus ja nyt oli vuorissa lämmityslaitteen huolto. Itse laite näyttää toimivan hyvin mutta siitä menevä lämminilmaputki oli niin kasassa että lämpöä ei riittänyt veneen sisälle lainkaan. Putki oli kärsinyt kun veneen takalokeroon oli tungettu niin paljon tavara ja ne olivat merenkäynnissä painaneet jo ennestään heikkokuntoisen putken lyttyyn.
Ei auttanut muu kuin irrottaa koko putki ja todeta että sen korjaaminen käyttökelpoiseksi ei ole enää mahdollista. Tämänhän olisi voinut tehdä jo Suomessa ennen lähtöä mutta silloin kaikki vielä toimi ihan hyvin!
Nyt täytyy toivoa että täältä Hortasta saa hankittua sopivaa putkea tai muussa tapauksessa purjehdittava ilman lämmityslaitetta Englantiin saakka. Seuraavasta etapista on tulossa kylmä ja kostea joten olisi tosi hienoa että venettä voisi ainakin välillä lämmittää ja kuivattaa
Nyt on sunnuntai, joten asialle ei tänään tehdä sen enempää
Kävimme iltapäivällä spicalaisten kanssa kuuluisassa Peters Sport Cafeessa välipalalla. Luovutimme paikan isännälle LLV:n pienoislipun joka sai heti näyttävän paikan kahvilan seinällä satojen muiden venelippujen joukossa.
Peters Sport Cafe on toiminut täällä ainakin 50 v ja on kaikkien sinivesipurjehtijoiden tuntema kokoontumispaikka.
Kiersimme Riitan kansaa Hortan kaupungilla ja ihastelimme sen vanhoja taloja.
Aallonmurtajalle on purjehtijoilla ollut tapana maalata veneensä kuvan ja nimen muistoksi käynnistään. Mm maapallon kiertäneen merikarhustävämme s/y Ninnin maalaus löytyi ja monen muunkin suomalaisen valtameripurjehtijan.

2 comments: