Thursday, May 27, 2010

27.5 Viesti Atlantilta, 46 30 N 12 44W, 106 nm


Aurinko näyttäytyi pitkästä aikaa eilen iltapäivällä. Mikon yrittäessä käynnistää lämmittimemme veneen kuivaamiseksi, se kyllä käynnistyi hyvin mutta ei lämmittänyt venettä. Syykin selvisi lämpöputki oli mennyt poikki takalokerossa ja nyt lämmitämme lähinnä siellä olevia märkiä fendareitamme ja muuta roinaa. Jotain pitää siis tehdä joten lokero tyhjennettiin ja Mikko sukelsi sinne Jeesus-teipin kanssa. Vika tuli korjattua ainakin väliaikaisesti ja kajuutta rupesi taas mukavasti lämpenemään.
Tuuli oli edelleen kevyttä ja jouduimme välillä ajamaan koneella kun vauhtimme laski alle 3 solmun. Illalla tuuli heräsi uudelleen ja saimme koneen sammutettua. Yöllä oli tyyntä joten koko yö meni koneella ajaessa. Tyhjensimme aamulla 60 l:n varatankit pääsäiliöön jotta polttoaine ei pääse yllättäen loppumaan.
Yöllä oli täysikuu ja tähtikirkas taivas mutta melko kylmää, noin 14 astetta. Yö oli hyvin valoisa kuutamon ja lukemattomien tähtien johdosta. Merivesikin on jäähtynyt ollen nyt vain 12 astetta. Eipä taida paljonkaan
erota Suomen olosuhteista?
Nyt vaikuttaa siltä, että vastavirta on jo heikentynyt tai muuttunut jopa myötävirraksi. Alkumatkasta oli lokimme näyttänyt korkeampia lukemia kuin GPS mutta nyt ne ovat jo melko tasoissa.
Tänä aamuna jatkui kaunis ja tyyni sää mutta klo 8 jälkeen tuuli heräsi henkiin ja sammutimme vihdoin koneen. Tuulen suunta on taas muuttunut ollen NE eli suoraan vastainen. Tällä suunnalla ja se vie meitä nyt liikaa itään, mutta viimeisten sääennusteiden mukaan alkaa viimeistään perjantaina taas tuulla kovempaa lounaasta.
Matkaa Falmouthiin enää 378 nm!
PS! Iridiumimme prepaid-Sim kortti menee umpeen 1.6 joten siitä eteenpäin ei satelliittipuhelimeen voi enää soittaa eikä lähettää viestejä Cantana[AT]skyfile.com-osoitteeseen. Olemme silloin jo tavallisten kännyköiden
saavutettavissa!

No comments:

Post a Comment