Sunday, May 16, 2010

16.5 Horta, Azorit standby

Yöllä alkoi tuuli voimistua ja aamulla tuuli suoraan sataman etelänpuoleista 25 solmua. Kova tuuli jatkuikin sitten koko päivän. Satamassa tuulen voimakkuus tuntuu aina kovemmalta kuin ulkomerellä mutta olimme silti tyytyväisiä päätökseemme jäädä vielä odottamaan parempia kelejä.
Ongelmat Iridiumimme kanssa jatkuvat. Mikko ihmetteli minkä takia se "****":n puhelin näyttää eilistä päivämäärää ja yrittäessä ottaa sillä jotain yhteyttä, laite sammui kokonaan. Näin on ennenkin tapahtunut mutta kun laitteesta irrottaa akun monta kertaa peräkkäin niin jossain vaiheessa se on käynnistynyt uudelleen. Mikko irrotti sen nyt ehkä 158 kertaa ja sai sen jotenkuten taas ainakin kytkettyä päälle. Jos laite ei toimi niin joudumme purjehtimaan Englantiin ilman puhelinta ja jäämme ilman säätietoja ja kannustajamme tietysti ilman blogimme päivitystä.
Kohtalon ivaa, mutta sääfaximme vastaanottamisessakin tuntuu olevan vaikeuksia. Toomaksen kanssa yritimme lopulta yhdessä saada sen toimimaan mutta tuloksetta. Emme ole juurikaan käyttäneet faxiamme koska se kuluttaa turhan paljon virtaa ja sen antamat kartat ovat usein vaikeasti tulkittavissa. Mikäli puhelin ei toimi niin toimiva faxi olisi kuitenkin hyvä olla.
Olemme huomanneet, kuten niin moni muukin pitkänmatkanpurjehtija, että suuri osa ajastamme kuluu elektronisten varusteiden huoltamiseen. Tämäkin päivä meni lähes kokonaan siinä mielessä hukkaan!
Kävimme Modelo-marketissa vielä ruokaosaoksilla

2 comments:

  1. Hej på dej Mikko

    Har följt er resa, intressant, snart är ni hemma igen, har ni redan börjat planera nästa tur.

    Hälsningar från Fuengirola
    Christer(Rani Plast)

    ReplyDelete
  2. Hej Christer och trevligt att höra du har följt med oss! Nu gäller det bara att komma helskinnade hem!
    Kanske Finska skärgården får räcka till nästa sommar, men utan vidare, denna resa har redan nu varit en fantastisk upplevelse!
    Mikko

    ReplyDelete