Monday, May 24, 2010

24.5 Viesti Atlantilta 47 43N, 18 53 W, 102 nm

Kova keli jatkui koko eilisen päivän tähän aamuun saakka. Tuulta jatkuvasti 25-30 solmua ja lähes suoraan edestä mutta luovimaan emme joutuneet, vaan pystyimme hyvin pitämään 40-50 asteen kulman tuuleen nähden. Tämä suunta vie meidät aika suoraan Falmouthiin. 30 solmun tuuli voi vaikuttaa lastenleikiltä, sehän on vain 15t m/s, mutta valtamerellä se tuntuu aivan erilaiselta kuin Suomenlahdella. Liittyyhän kovaan tuleen myös monimetriset aallot ja merivirrat. Cantanan isopurjetta on Suomessa harvoin reivattu mutta täällä ensimmäinen reivi otetaan jo 15 solmun paikkeilla, toinen 20 s:ssa ja kolmas ja viimeinen aina liian myöhään.

Tänään aamupäivällä tuuli alkoi vihdoin tyyntyä ja Mikko alkoi purkaa reivejämme.

Kovan kelin ongelma on vesi: vaatteet ovat läpimärkiä merivedestä ja kosteus tulee niiden mukana kajuuttaan, jonka takia koko vene on kostean tuntuinen. Ei ole kovin hauskaa nukkua märissä vuodevaatteissa ja pukea märät vaatteet päälleen vahtivuoron alkaessa. Cantanasta puuttuu valitettavasti pesukone ja kuivauskone, joten tällaisella ilmalla niitä ei saa millään kuivumaan.
Välillä sitä itsekseen miettii mistähän sana” huvivene” tulee?

Nyt on matkaa jäljellä Falmouthiin 687 nm eli noin viikon verran. Koko 12w30 nm:n matkasta olemme siis jo purjehtineet kolmanneksen.

No comments:

Post a Comment