Wednesday, May 12, 2010

11.5 Horta, Azorit standby


Uni maistui edelleen. Olemme Hortaan saapumisemme jälkeen nukkuneet pitkään ja heränneet vasta 9-10 maissa, ilmeisesti univelkaa oli kerääntynyt Atlantilla melkoisesti.
Päivä sujui touhutessa. Mikko kävi palauttamassa viallisen MP4-soittimen ja myyjäkin totesi sitä aikansa kokeiltuaan että laitteen akku oli viallinen. Kun ei muuta laitetta ollut antaa tilalle, sai Mikko rahansa takaisin. Niillä eväin sitten toiseen kauppaan josta löytyikin Sonyn laatusoitin. Ihmeellistä, kuukausi sitten emme edes tienneet mikä MP3 soitin on ja nyt meillä on ollut niitä jo kolme kappaletta! Kieltämättä verraton apu ikävän torjuntaan yövahdissa!
Mikon tukkakin alkoi olla tarpeeksi pitkä parturointia varten. Parturi löytyi ja tädin kysyessä leikataanko ”normal” vai ”short”, vastaus oli ”short”. Kun hän sitten vielä tarkensi että 1 vai 2 (mm??) niin Mikko pyysi kuitenkin leikkaamaan ”normal” Tulihan siitä kuitenkin melko ”short mutta kasvaahan sitä tukkaa vielä lisää!
Riitalla riitti veneen siivoamista ja Mikko irrotti karttalaatikkomme. Se sijaitsee istumalaatikon alla ja jostain siihen valuu kovalla kelillä vettä. Vesi ei pääse pois siitä vaan on kastellut karttojamme. Ongelma on ratkaistu väliaikaisesti pitämällä karttoja muovin sisällä. Nyt Mikko porasi parikymmentä 25 mm:n reikää laatikon pohjalle ja laittoi vielä muovisen maton alimmaiseksi jotteivät kartat kärsisi.
Kunpa vielä keksisi mistä se vesi sinne tulee niin saisimme tähänkin ongelmaan sen lopullisen ratkaisun?
Hyvällä kelillä olisi aikaa ryömiä ja etsiä vuotokohteita mutta silloinhan ei vene vuoda vaan pysyy kuivana! Kovalle ja märällä kelillä on muutakin tekemistä.
Tietty märkyys kuuluu valtameripurjehdukseen joten ihan kuivaksi veneitä ei saada koskaan, oli sitten kyseessä uusi vai 41 vuotta vanha vene.
Ilma on edelleen kolea ja lämmitin on ollut päällä lähes koko päivän.
Näillä näkymin tulemme viihtymään täällä Hortassa ainakin viikon.
Tänne saapuu päivittäin lisää veneitä ja vähitellen alkaa satama täyttyä. Meillä oli onni matkassa saapuessamme jo perjantaina. Saimme silloin vielä hyvän laituripaikan ja ehdimme perille ennen kuin tuuli kääntyi lauantaina meille vastaiseksi!
Nettiyhteydet ovat tänään muuttuneet heikoksi täällä Hortassa, johtuukohan se veneiden runsaudesta ja ruuhkasta langattomassa verkossa?

No comments:

Post a Comment