Thursday, May 13, 2010

13.5 Horta, Azorit standby

Kaikenlaisia pikkutöitä kuten asiaan kuuluu.
Veimme pysähtyneen laivakellomme kellosepälle korjattavaksi. Kello on vanha, ehkä Cantanan ikäinen, mutta kuulemma hyvänlaatuinen joten sen korjaamista kannattaa ainakin yrittää.
Kaasupullommekin tyhjeni noin 4 viikon käytön jälkeen. Paikallinen venetarvikeliike, Mid Atlantic Yacht Services, täyttää Camping Gaz-pullomme ja saamme sen takaisin perjantaina.
Täällä Azoreille, kuten myös Manner-Portugalissa pärjää englanninkielellä todella hyvin. Oli kyseessä leipomon myyjätär, kaupan kassa tai kuka tahansa kadun mies, niin toistaiseksi kaikki tapaamamme henkilöt ovat puhuneet hyvää englantia. Verrattuna esim. ranskankielisiin maihin tai Espanjaan, ero on huomattava.
Riitta jatkoi urakkaansa maalauksen kanssa ja sai jo pohjan valmiiksi.
Mikko onnistui taas vaihtamaan muutaman kirjan. Venetarvikeliikkeessä on kirjahylly josta saa ottaa itselleen kirjoja kunhan pistää saman verran takaisin. Sieltä löytyi suomalainekin dekkari, Taavi Soininvaaran ” Finnisches Inferno”ja yksi Mankelin trilleri, molemmat tosin saksankielisinä ja pari muuta ruotsin- ja englanninkielistä kirjaa. Matildan kipparin kanssa vaihtui joku kirja omistajaa joten nyt on taas lukemista pitkäksi aikaa eteenpäin.
Eipä täällä nyt tänään mitään ihmeellisempää ole tapahtunut.

No comments:

Post a Comment