Sunday, May 9, 2010

8.5 Horta, Azorit standby

Aivan mahtavaa saada nukkua yön keulan kuivassa sängyssä ja puhtaiden lakanoiden välissä.
Nukuimme varmaan kellon ympäri. Aamulla, eli aamupäivän aikana, Mikko kävi leipomossa hakemassa meille tuoreet sämpylät ja valmisti aamiaisen. Kyllä se maistukin hyvältä ja oli mukava nauttia aamiaisesta taas yhdessä pöydän ääressä. Toki Atlantillakin tuli syötyä joka aamu mutta olihan olosuhteet aikalailla erilaisia.
Ensin työt ja sitten huvitukset. Olimme noin viikko sitten kuulleet Spicalta että kaikki on muuten OK mutta heidän vessansa ei toimi. Olimme tyytyväisiä että meillä toimii. Tänä aamuna tilanne oli toinen, meidän vessamme pumppu oli täysin jumissa ja laitos joutui heti käyttökieltoon.
Ei sitten auttanut muu kun irrottaa koko potta ja kantaa se laiturille. Siellä Mikko sai sen monen yrittämisen jälkeen purettua ja totta tosiaan, kivettynyttä kakia oli sen sisällä ihan riittävästi mutta emme mene nyt yksityiskohtiin! Oikein hauskaa!
Aikansa tehtyä töitä, laite oli taas puhdas ja koottuna. Mitään osaa ei pudonnut mereen eikä jäänyt yli. Potta laitettiin taas paikalleen ja uusi yritys. Pettymys oli melkoinen kun se ei edelleenkään toiminut, eli sitä ei voitu tyhjentää septitankkiin! Työt siis jatkuivat ja tyhjennysletkut irrotettiin ja vietiin laiturille. Olihan naapuriveneillä ihmettelemistä. Tyhjennysletkut olivat täynnä sitä samaa jonka takia niiden läpi ei mennyt mikään. Niidenkin puhdistaminen vei oman aikansa mutta vesiletkulla ja vanhalla vantinpätkällä ne vihdoin aukesivat ja puhdistuivat.
Lopuksi Mikko huuhteli vielä veneen pilssin makealla veneellä mahdollisten hajujen poistamiseksi.
Oliko tänä pelkkä sattuma että sama vika ilmestyi Spicalla ja Cantanalla lähes samanaikaisesti? Ehkä ei, suolavesi ja siirtymien kuumasta tropiikista koleaan Azoreihin oli ilmeisesti aiheuttanut jonkunlaisen reaktion, kukapa tietää? Meidän onneksemme se tapahtui vasta Hortassa eikä matkalla keskellä Atlanttia jossa korjaaminen olisi ollut toivotonta.
Riitta pesi sillä aikaa 4 koneellista pyykkiä marinan pyykkituvassa. Saimme kuivia ja puhtaita vaatteita päällemme.
Olimme sen veran väsyneitä illalla että emme jaksaneet mennä ulos syömään. Riitta oli löytänyt tosi hyvän ruokakaupan ja loihti meille gourmet illallisen.
Kyllä se uni taas maistui

No comments:

Post a Comment