Wednesday, May 12, 2010

12.5 Horta, Azorit standby










Ilmapuntari on viime päivät noussut selvästi ja näyttää nyt jo 1032 Mb, eli olemme Azoorien korkeapaineessa. Ulkona on kuitenkin vielä syksyisen koleata ja tuuli puhaltaa suoraan veneen istumalaatikkoon.
Veneessä riittää aina pieniä huoltotöitä ja aamupäivä sujuikin molemmilla kotitöiden parissa.
Hollantilaispariskunta, Tom ja Marie, olivat lomailemassa Azorien pääsaarella San Miguelissa ja tekivät päivän retken tänne Hortaan, purjehtijoita kun ovat itsekin. Juttelimme heidän kanssaan mukavia ja sovimme että olemme heihin yhteydessä paluumatkallamme kun saavumme Hollantiin.
Riitta rupesi käsin paikkaamaan sprayhoodiamme. Hän oli ennen lähtöämme korjannut sitä mutta ompeleet eivät kestäneet tropiikin aurinkoa ja saumat olivat jo auenneet. Onneksi lähellämme olevassa englantilaisveneessä oli ompelukone ja veneen kippari Marcus oli halukas tekemään työn pientä korvausta vasten.
Teimme kävelykierroksen Hortan ympäri. Ilma alkoi jo lämmetä ja tuulikin tyyntyä.
Pitkän etsinnän jälkeen löysimme s/y Tarinan ,edelleen hyväkuntoisen, maalauksen aallonmurtajalta. Aloitimme myös oman maalausprojektimme mutta maalimme loppui kesken koska osa siitä kaatui vahingossa maalarin kengän päälle. Sattuuhan sitä reissussa kaikenlaista! Syy ei ole se mitä luulette, vaan Mikko oli avannut maalipurkin valmiiksi eikä kertonut siitä Riitalle ennen kuin hän rupesi sitä heiluttamaan!.Huomenna jatketaan uusilla maaleilla.

No comments:

Post a Comment