Tuesday, June 8, 2010

8.6 Cowes – Brighton, 48 nm






Yöllä oli satanut vettä ja aamullakin sitä tihkui vielä jonkun verran. Päivällä saimme tosin nauttia auringonpaisteesta!
Tankkasimme vesitankin täyteen viereisestä olevasta letkulla varustetusta vesipostista. Yleinen tapahan on satamissa ollut se että vettä otetaan omalla letkulla mutta täällä siis vaihteeksi toisin. Cantanan oma letku oli hajonnut jo Karibialla joten käytimme tilaisuutta hyväksi.
Irrotimme köydet noin klo 10 ja ajoimme polttoainelaiturille tankkaamaan. Tankkasimme taas sekoitusta joka koostui 60 % dieselistä ja 40 % lämmitysöljystä! Ovelaa veroisuunnittelua!
Ajoitimme tänäänkin lähtömme siten, että saimme täyden hyödyn myötävirrasta. Solentin salmessa meillä oli aluksi hieman vastavirtaa mutta jo tunnin kuluttua se kääntyi myötäiseksi ja oli voimakkuudeltaan 1-2 solmua. Tuuli oli sopivan sivumyötäinen, 5 – 15 solmua joten matka taittui ihan mukavasti.
Saavuimme Brightonin valtavaan marinaan klo 18 maissa. Satamassa on tilaa yli tuhannelle veneelle ja vieraspaikkojakin on niitä tarvitseville.
Brighton on sen sijainnista johtuen hyvin suosittu etappisatama Englannin kanaalia ylittäville. Satama on myös hyvin suojainen joten täällä kelpaa odotella sopivia säitä.
Töitä piisaa. Mikko huolsi moottorin eli vaihtoi öljyt ja suotimet. Vesipumpun hihna oli melkein poikki joten sekin meni vaihtoon. Onneksi oli varahihna mukana.
Riitta valmisti meille illalliseksi herkullisia lihapullia. Kunnon kotiruokaa!

No comments:

Post a Comment