Wednesday, June 2, 2010

2.6 Falmouth Standby









Sää helli meitä tänään. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja oli lähes tyyntä, eli ihanteellinen lomailupäivä.
Saimme tänään vihdoin pyykkimme toimitettua pesulaan. Sataman oma pesukone kun valitettavasti on ”out of order” eikä korjaamisesta ole mitään tietoa. Pyykin kanssa oli kyllä melkoista sähläämistä. Pesulasta oli luvattu soittaa aamulla kun tulevat noutamaan pyykkimme satamasta. Ei kuulunut mitään soittoa joten Riitta soitti pesulaan ja ihmetteli koska he tulevat, niin sieltä kerrottiin että ovat muutamassa minuutissa satamassa. Hyvä että ehdimme viedä pyykkikassimme sataman toimistoon ajoissa että se ehtii vielä mukaan kuormaan. Oli myös sovittu että he palauttavat pyykkimme illalla ja soittavat etukäteen kun tulevat. Eivät soittaneet ja kun Riitta soitti taas ja kyseli, eivät he voi tullakaan koska ei pesulassa edes tiedetä missä satama on! Selvitimme itsellemme pesulan osoitteen ja kävimme itse hakemassa pyykkimme. Iso Ikea-kassillinen maksoi 10 £
Kävelimme päivällä kaupungin laidalla olevalle vanhalle Pendennis-linnoitukselle. Kyseessä on yli 450 vuotta vanha, ts. Cornwallin vanhin, linnoitus joka rakennettiin Henri VII:n aikana. Linnoitus on huolella entisöity.
Kävimme taas Bosunin venetarvikeliikkeessä ja löysimme molemmille lämpimät Gillin hanskat. Ostimme sieltä myös kahdet istumalaatikon tyynyt. Edelliset oli hankittu Las Palmasissa ja kestivät vain 2 Atlantin ylitystä. Nyt ostamamme ovat samaa Plastimon laatua joten odotukset eivät ole kovin korkeita niiden kestävyydestä.
Illalla juttelimme vielä s/y Matildan ruotsalaiskipparin Urbanin kanssa Hollannin kanava-purjehtimisesta

No comments:

Post a Comment