Friday, June 4, 2010

4.6 Falmouth- Plymouth, 41 nm





Aamu alkoi taas aurinkoisena ja tänään vaihteeksi vähätuulisena.
Lähdimme liikkeelle noin klo 9 tankattuamme ensin sekä polttoainetankkimme että varakanisterimme täyteen löpöä. Isossa Britanniassa oli ennen, kuten Suomessakin, mahdollista ostaa verotonta polttoainetta mm. veneitä varten. EU:n määräykset kieltävät sen nykyisin, mutta engelsmannit ovat keksineet mukavan porsaanreiän. Lasku jaetaan kahteen osaan käyttötarpeen mukaan: 60 % polttoaineesta käytetään veneen kuljettamiseen ja 40 % sen lämmittämiseen. Vm. on edelleen verovapaata!
Tuuli oli tänään hyvin heikko ja vastainen, joten ajoimme lähes koko matkan etupäässä koneella. Perille saavuimme noin klo 17
Plymouthissa on useampi marina ja tarkoituksemme oli mennä ”Queen Anne Battery Marinaan”, jota Falmouthin venenaapurimme oli meille suositellut. Mikko otti yhteyttä marinaan VHF:llä mutta valitettavasti satama oli jo aivan täynnä koska viikonloppuna on kilpailut.
Saimme paikan rannan toisella puolella sijaitsevasta yksityisestä ”Plymouth Yacht Harbourista” mutta täältä on melko pitkä ja hankala matka itse kaupunkiin.
Plymouth on kuten Falmouth tärkeä purjehduskaupunki. Täältä on lähtenyt ja tänne on päättynyt moni maailmanympäripurjehdus. Täällä näyttää olevan myös melkoinen laivastotukikohta.

No comments:

Post a Comment