Saturday, June 26, 2010

26.6 Kiel, Holtenau – Heiligenhafen, 38 nm







Aamulla meidän oli vielä käytävä ruokaostoksilla ennen lähtöämme. Aikamme etsittyämme ja kyseltyämme, löysimme paikallisen marketin. Kaupan valikoima oli runsas ja saimme täytettyä molemmat reppumme ja kahdet kassit.
Siirryttyämme nyt kotivesille, päätimme jälleen ottaa käyttöön perinteiset liputuskäytännöt. Uusi ja puhdas seuralippu kiinnitettiin lipputankoon veneen perään. Samalla nostimme myös Merikarhujen lipun vasempaan saalinkiin.
Irrotimme köydet noin klo 12 ja suuntasimme keulamme kohti Kielin lahtea.
Täällä on nyt menossa jokavuotinen suurtapahtuma, Kieler Woche, ja koko Kielin lahti oli täynnä kaikenlaisia ja kokoisia veneitä ja laivoja. Osalla oli käynnissä totinen kilpailu ja osa purjehti muuten vain edestakaisin lahdella. Tilaisuuteen osallistui myös lukuisia suuria purjelaivoja, joiden menoa oli mukava seurata. Veneitä oli tuhansia, joten lahden läpi purjehtiminen vaati tarkkuutta ja huolellisuutta ettemme törmäisi muihin.
Koko päivänä oli tuuli hyvin heikkoa ja suunnaltaan vaihtelevaa. Kaunis ja puolipilvinen sää jatkui.
Saavuimme Heiligenhafenin suureen marinaan noin klo 19. Sataman muodollisuuksien jälkeen kävimme vielä kaupungilla täydentämässä juomavarastojamme, olemmehan nyt siirtymässä kalliimpien juomien maihin!
Illallisen nautimme mukavassa ravintolassa jossa molemmille maistui grillattu villilohi rostiperunoiden kanssa.

No comments:

Post a Comment