Monday, June 7, 2010

7.6 Weymouth – Cowes, Isle of Wight, 50 nm








Ruokavarastomme alkoi taas olla melko tyhjä joten menimmne heti aamulla ostoksille paikalliseen Tescon supermarkettiin.
Irrotimme köydet noin 1030 ja ajoimme ulos satamasta.
Tiedotteen mukaan Weymouthista itään on mahdollisesti ampumaharjoituksia joten ko. alue pitää kiertää melko kaukaa. Näin teimmekin vaikka näimme että moni muu vene ajoi suoraan alueen läpi. Ehkä tänään ei ammuttu? Asia olisi voitu tarkistaa etukäteen satamatoimistosta mutta eipä sen ampuma-alueen kiertäminenkään niin vaikeata ollut!
Rannan muoto oli täällä Dorsetissa samanlainen korkea, vaikeasti vallattavissa oleva kallioranta, mitä olemme jo tottuneet näkemään koko Englannin lounaisrannikolla tähänkin saakka. Kallio lienee sen vaaleasta väristä päätellen muuttunut paikoitellen liitukallioksi? Sitähän täällä riittää!
Ilma oli taas utuinen ja muutama sadepisarakin osui Cantanaan. Tuuli tuli lounaasta, noin 5-10 solmua, joten tänäänkin meillä oli melko heikkotuulinen päivä.
Kiersimme riittävän kaukaa merikortissamme mainitun Saint Albans Ledgen turbulenssi-alueen vaikka virran voimakkuus oli juuri nyt neapin johdosta varsin pieni.
Joskus klo 16 maissa purjehdimme sisään Solentiin, salmeen joka erottaa Isle of Wightin mantereesta.
Saaren länsipäässä on purjehtioiden tuntema majakka, The Needles upeiden kalkkikivikallioiden ympäröimänä. Tätä Solentia ja Cowesta, sen keskustaa, pidetään yleisesti englantilaisten purjehtijoiden Mekkana.
Virta salmessa oli melkoinen, noin 3 solmua myötäistä, joten Cantana kulki pohjan suhteen jopa 8 solmun nopeudella.
Cantana saapui klo 18:40 Cowes Yacht Havenin pohjoiseen altaaseen paikalle B2. Vettä satoi koko illan ja nautimme kunnon kotiruoasta!

No comments:

Post a Comment