Friday, June 18, 2010

18.6 Haarlem – Amsterdam, 13 nm







Aamulla oli taivas pitkästä aikaa pilvessä. Lämpötilakin oli vain noin 15 astetta mutta ei onneksi satanut. Tuuli oli jo hieman tyyntynyt mutta ennusteiden mukaan se saattaa voimistua uudelleen.
Ensimmäinen silta avattiin noin klo 9 ja pujahdimme samalla sen läpi. Parin muun sillan ja yhden sulun jälkeen saavuimme Zijkanaalin moottoritiesillalle noin klo 10. Tämä silta avataan vain tiettyinä aikoina ja seuraava aika oli 12 – 13. Jäimme sillan edessä olevalle odotuspaikalle odottelemaan.
Nordzeekanaal, joka yhdistää Amsterdamin Pohjanmereen, on tylsä teollisuuskanava jossa on todella paljon lauttaliikennettä.
Kanavamatkailu on todella hidasta, etenimmehän tänään vain 13 nm 7 tunnin aikana, tosin jouduimme odottamaan 2 tuntia moottoritiesillan avaamista. Useimmat sillat kyllä avataan melko nopeasti saavuttuamme niiden lähelle.
Lähestyessämme Amsterdamia nousi takanamme jonkunlainen sumurintama, joten päätimme jäädä yöksi jo viime kesästä tuttuun Sixhavenin satamaan. Satamahan on aivan Amsterdamin rautatieasemaa vastapäätä. Nopeat lautat huolehtivat liikenteestä kaupungin puolelle. Viime kesänä satama oli ollut tupaten täynnä mutta nyt siellä oli vielä runsaasti tilaa.
Kiinnitimme veneen ja välipalan jälkeen kävimme kaupungilla ruokaostoksilla. Mikko löysi myös Muntpleinin vierestä pienen venetarvikeliikkeen, josta ostimme uuden venehaan hukkuneen tilalle
Käynnissä olevat jalkapalloilun MM-kisat huomaa täälläkin yhtä selvästi kuin Englannissa. Lukuisat talot ja veneet ovat koristetut oransseilla viireillä ja kaikenlaisella fanikamalla. Joissakin veneissä ja proomuissa on jopa perälipun tilalle ilmestynyt oranssi futislippu! Huomenna on taas Hollannin vuoro otella!

No comments:

Post a Comment