Saturday, June 26, 2010

25.6 Cuxhafen – Kiel,Holtenau, 70 nm








Tänään on Mikon 65 v-synttärit.
Meillä ei ollut tarvetta jäädä juhlimaan synttäreitä Cuxhafenissa, vaan lähdimme heti aamulla liikkeelle kohti Brunsbütteliä eli Kielin kanavan Pohjanmeren puoleista sulkua. Sitä ennen tankkasimme marinan uudesta diesel-asemasta tankkimme täytteen löpöä, olihan tullut viime päivinä ajettua todella paljon koneella. Merikarhuvene s/y Atalanta oli illalla saapunut tänne ja Kalliot ovat nyt menossa Helgolandiin. Oli mukava nähdä!
Meillä oli mukava 3 solmun myötävirta 15 nm:n päässä olevaan Brunsbütteliin ja odotettuamme sulun edessä noin 15 min, syttyi sulun päällä oleva valkoinen valo merkiksi siitä että tervetuloa sisään. Sulutus tapahtui hyvin ja siirryimme kanavan puolelle hieman ennen klo 12. Nyt ovat kaikki nousu- ja laskuvedet sekä kovat merivirrat takanamme ja kotoinen Itämeri odottaa edessämme.
Suomessa kuulemma sataa mutta täällä paistaa aurinko siniseltä taivaalta ja ajamme kanavassa shortseihin pukeutuneina
Kielin kanava on 54 nm pitkä ja lienee maailman pisin kanava (?). Purjehtiminen on kanavalla kielletty ja huviveneet saavat liikkua kanavalla vain auringon nousun ja – laskun välisenä aikana.
Liikennettä on todella paljon, sekä muita huviveneitä että kaikenlaisia kontti- ja tankkilaivoja. Matka taittui hyvin mutta muutaman kerran jouduimme odottamaan liikennevalojen edessä. Jos nimittäin valotolpassa palaa 3 punaista valoa päällekkäin, on ajo kielletty. Silloin on suurempi laiva tulossa kapeasta kohdasta vastan eivätkä pienveneetkään saa mennä niiden kulkua häiritsemään.
Aikaa näissä odotuksissa kului ehkä tunnin verran ja aloimme jo huolestua ehtisimmekö lainkaan Holtenaun sulkuun ennen sen sulkemista pienveneille auringon laskun aikoihin.
Kaikki meni lopulta hyvin ja olimme sululla n 21:30 ja sulutuksen jälkeen löysimme paikan venesatamasta saksalaisen moottoriveneen kyljestä.
Saimme tänään uutisia muilta tutuilta Atlantinkiertäjiltä. Spica on tänään saapunut Kustaviin ja s/y Margarita Falmouthiin. Onnea molemmille!
Meitä valtasi mahtava tunne olla pitkästä aikaa taas kotivesillä! Merivesi vaikutti niin puhtaalta ja kirkkaalta verrattuna Pohjanmeren ja Hollannin kanavien ruskeaan kuraveteen!
Mikon syntymäpäivän kunniaksi avasimme illalla pullon samppanjaa, jonka nautimme ennen Riitan valmistamaa gourmet-makkarapastaa.

No comments:

Post a Comment