Saturday, June 5, 2010

5.6 Plymouth- Dartmouth, 35 nm.











Heti aamulla oli Mikolla tarkoitus käydä ostamassa uuden polttoainemittarin. Koska satamamme on joen vastakkaisella puolella kuin kaupunki, niin täältä on liikuttava lautalla keskustaan. Mikko lähti 09 lautalla etsimään sitä oikeata liikettä. Liike ei ollutkaan keskustassa, ja turistitoimistossa selvisi että se onkin kaupungin toisella puolella. Mikko yritti soittaa sinne ensin varmistaakseen että liike on myös auki ja heillä on myös se haluttu mittari varastossa. Puhelu meni nyt vastaajaan, joten ei auttanut muu kun lähteä kävelemään kohti liikettä. Ehkä he olivat niin kiireisiä, etteivät ehdi vastata puhelimeen? Liike löytyi noin 4 km:n päässä mutta oli tänään, lauantaina, suljettu. Ei sitten muu kun kävellä toiset 4-5 km takaisin satamaamme, nyt toista kautta kiertäen, ilman mittaria. Mikäpäs siinä, mukavaa liikuntaahan aamukävely oli.
Lähdimme liikkeelle noin 11:30 mutta koska oli edelleen tyyntä, ajoimme koneella koko päivän.
Ihastelimme näitä nummimaisia maisemia. Korkeat ja vihreät rannat ovat tunnusomaisia koko Lounais-Englannin rannikolle. Välillä näkyy siellä vanhoja linnoituksiakin. Kalapyydyksiä on melkoisesti mutta ne ovat enimmäkseen hyvin merkittyjä.
Matkalla Mikko avasi onnettoman mittarinsa ja onnistui kytkemään sen piuhat uudelleen niin että mittari toimii nyt ainakin väliaikaisesti. Juottokolvilla olisivat liitoksista tulleet hieman parempia mutta pääasia on että mittari nyt tuntuu toimivan. On taas mukava tietää paljonko tankissa on löpöä!
Saavuimme n klo 17 Dartjoen suulla olevaan Dartmouthin idylliseen kaupunkiin. Harbour Officer Peter oli meitä kumiveneellä vastassa ja ohjasi meidät yhteen, keskellä jokea kelluvaan, ponttoniin. Tämä ponttoni oli varattu vierasveneitä varten.
Täältä ei siis pääse ilman jollaa tai vesitaksia minnekään mutta eipä meillä mikään kummempi hinku ollut mennä kaupunkiin. Kaupat ovat lauantai-iltana kiinni mutta Cantanan varastosta löytyy sen verran tarvikkeita että Riitta osasi loihtia niistä taas gourmet-illallisen.

1 comment: