Sunday, June 13, 2010

13.6 Dunkerque – Vlissingen, Hollanti 56 nm





Aamuaskareidemme jälkeen irrotimme köydet laiturista ja suuntasimme nokkamme kohti pohjoista.
Alustavasti oli tavoitteemme purjehtia Belgian Oostendeen, jossa kävimme menomatkallakin viime elokuussa. Belgian vieraslippu nousi siis saalinkiin!
Olimme todenneet jo menomatkalla että Belgian rannikko on aika masentava: täyteen rakennettu korkeita kerrostaloja! Ehkä kaikki EU:n virkailijat haluavat asua meren läheisyydessä?
Lähestyessämme Oostendeä meillä oli niin hyvä myötävirta että halusimme hyödyntää sitä enemmän joten päätimme jatkaa matkaa aina Hollannin Vlissingeniin saakka. Vieraslippu vaihtui samalla Hollannin lippuun.
Virta oli 2-3 solmun luokkaa myöteistä, mutta noin tunti ennen Vlissingeniä se muuttui yhtä paljon vastaiseksi.
Pohjanmerelle on luvattu lähipäiviksi NE-tuulia, eli meille vastaisia, ja päätimme siirtyä Hollanin kanaville. Eivät vastaiset tuulet meitä sinänsä haittaa, mutta kokemuksemme mukavista kanavamatkoista Hollannissa viime kesänä oli edelleen mielessä joten oli helppoa siirtyä takaisin sisämaahan.
Vlissingeniin mentäessä jouduimme pitkästä aikaan sulkuun. Odotettuamme ehkä 5 min, portit aukesivat ja ajoimme sisään. Vesi nousi muutaman metrin ja ajoimme taas ulos. Satama oli melko täynnä mutta kiinnitimme Cantanan saksalaisen yksinpurjehtijan kylkeen. Vene oli tullut samaa kanavareittiä mitä mekin suunnittelemme ajavamme joten Mikko sain häneltä joitakin vihjeitä.

No comments:

Post a Comment