Sunday, June 20, 2010

20.6 Enkhuizen Standby











Päätimme jäädä vielä päiväksi tähän mukavaan kaupunkiin.
Käydessämme täällä menomatkallamme viime heinäkuussa oli meillä liian vähän aikaa kaupunkiin tutustumiseksi. Sää on tänään edelleen kovatuulista ja koleata joten totta puhuen, ei lähtö kuoppaiselle Ijsselmeerillekkään houkutellut kovin paljoin.
Pukeuduimme kunnolla ja lähdimme kiertämään kaupunkia.
Asukkaita täällä on alle 20 000 mutta veneitä sen eri satamissa tuhansia. Paikka on tuttu myös monelle saksalaiselle purjehtijoille, joiden kotisatamana tämä suuri Compagnieshaven on. Hollantihan on Keski-Saksaa lähempänä kuin esim. Saksan Pohjan- tai Itämeren rannikko.
Kaupunki on hyvin pittoreski ja sen keskiaikainen keskusta on hyvin säilynyt, suurten markettien pysyessä kaupungin ulkopuolella. Kuvat puhunevat puolestaan.
Nautimme välipaloiksi ”ulkoministerit” eil Uitminsterit. Tyypillinen hollantilainen välipala joka koostuu paahtoleivästä, jonka päällä on esim. kinkkua, juustoa ja munia.
Kävimme ruokaostoksilla Albert Hejinin marketissa täydentämässä varastojamme.
Sataman palvelut toimivat kiitettävästi. Täällä on hyvin varustettu supermarketti ja venetarvikeliike, jotka ovat auki myös sunnuntaisin.
Illalla katsoimme veneteatterissamme elokuvan "Keskenjäänyt elämä" Pääosissa Robert Redford ja Jennifer Lopez. Ihan katsottava elokuva.

No comments:

Post a Comment