Wednesday, June 16, 2010

16.6 Strijensas- Gouda, 52 01 N 04 42W, 26 nm








Tänään on kulunut tasan vuosi siitä kun lähdimme Laurinlahden satamasta. Merimaileja on kerääntynyt jo nyt noin 11 000 ja reilut 1000 on vielä purjehdittava ennen kuin olemme kotona.
Strijensasisin marina oli hyvin rauhallinen ja suojainen joten siellä ei ulkopuolella vallitsevia kovia tuulia huomattu.
Lähdimme taas liikkeelle noin klo 10 ja suuntasimme nyt pohjoiseen Dordrechtiin vilkasta Dordtse Kil- kanavaa pitkin. Alussa meillä oli noin 2 solmun myötävirta mutta Dordrechtin kohdalla kääntyessämme kohti Noord-kanavaa, virta loppui kokonaan.
Dordrechtin kohdalla on ensin rautatiesilta sekä sen vierellä moottoritiesilta, jotka avataan 2 tunnin välein joten jouduimme kiinnittämään veneen odotuspaikalle odottamaan seuraavaa avausta. Yllättäen silta avattiinkin jo tunnin kuluttua koska pohjoisesta oli tulossa suurempi laiva. Livahdimme parin muun purjeveneen kanssa samalla sillan alitse.
Mikolla tuli melkein kyynel silmään kun hän näki Dordrechtissa proomun, minkä kyljessä oli pitkäaikaisen työnantajan, Omyan, logo.
Saavuimme Goudan pittoreskiin kaupunkiin n klo 17 ja saimme paikan ahtaasta marinasta. Olimme lukeneet muiden purjehtijoiden kokemuksista että täällä on liian matalaa, mutta veneemme alle riitti kyllä tarpeeksi vettä.
Kun kerran olimme Goudan juustokaupungissa, ostimme juustakaupasta pyöreän Gouda-juuston. Juusto oli tosi herkullista ja rasvaprosentit myös varmaan ihan kohdallaan!
Teimme kierroksen tässä keskiaikaisessa kaupungissa. Löysimme pankkiautomaatin ja siellä rikastuneena menimme Lidliin ruokaostoksille. .
Kannoimme kaksi repullista ja kaksi isoa kassia veneeseen ja nautimme juhlaillallisen kotona.

No comments:

Post a Comment