Saturday, February 27, 2010

27.2 Anse Mitan Standby









Retkipäivä.
Päätimme käydä saaren pääkaupungissa Fort de Francessa. Lautta lähti klo 1130 ja matka kesti parikymmentä minuuttia.
Fort de France on pieni suurkaupunki mutta sieltä saa lähes kaikkea mitä tarvitaan. Verrattuna esim. Grenadan St Georgeen kaupunki on siistimpi ja modernimpi ja sekoitus Karibiaa ja Ranskaa.
Kävelimme kaupungilla ja kiipesimme myös kalliolle jossa oli jonkunlainen rukoushuone. Täältä ovat hienot näköalat alhaalla olevaan kaupunkiin. Ihmettelimme ranskalais-karibialaista arkkitehtuuria. Voittavatkohan rumuudessaan suomalaiset lasijulkisivutoimistot??
Löysimme myös jonkunlaisen marketin josta ostimme ruokaa ja patonkeja. Jatkaessamme kävelyä löysimme hienon ja monipuolisen kauppakeskuksen jossa oli myös Carrefourin valintamyymälä. Carrefour on Ranskan Stocka! Mikko kävi ostamassa soijakastiketta jota olimme metsästäneet monen päivän ajan tuloksetta.
Martinique on todella osa Ranskaa ja mm.lennot Pariisista Fort de Franceen ovat edullisia koska kyseessähän on kotimaanlento. Tämän huomaa myös kielestä. Ranskaa puhutaan kaikialla eikä edes missään opasteissa ole muunkielistä tekstiä. Mikko on yrittänyt löytää englannninkielisiä lehtiä mutta ihan turhaan.
Palasimme Anse Mitaniin 13.40 lautalla mutta lautta ei ajanut suoraan vaan kiersi ensin parin muun lomakeskuksen kautta. Perillä olimme 40 min kuluttua ja päätimme jäädä marinaan salaatti-välipalalle ja hoitamaan nettiasioitamme.

No comments:

Post a Comment