Sunday, February 21, 2010

20.2 Le Marin Standby

Kävimme s/y Margaritalla juttelemassa reittisuunnitelmistamme. Matilla ja Pirjolla on paljon kokemuksia Karibialla purjehtimisesta, koska he ovat olleet täällä aikaisemminkin vuokraveneillä.
Saimme myös arvokkaita vihjeitä hyvistä satamapaikoista ns. suojanpuoleisilla saarilla. Nämä Pienet Antillit ovat nimittäin jaettu tuulenpuoleisiin (Windward Islands) ja suojanpuoleisiin (Leeward Islands) saariketjuihin ja Martinique on pohjoisin näistä tuulenpuoleisista. Dominica kuuluu sitten jo suojanpuoleisiin saariin.
Cantanan kotimatkakin on tarkoitus aloittaa samoihin aikoihin kuin s/y Margaritan, eli huhti-toukokuun vaihteessa, joten saamme varmasti vielä seuraa toisistamme moneen kertaan.
Ollessamme iltapäivällä veneessä havaitsimme yllättäen että keula alkoi kosketella laituria! Olimme jatkaneet peräköyttämme ja solmu oli irronnut! Hyvä että se tapahtui nyt kun olimme veneessä eikä esim. keskellä yötä tai ollessamme jossain kaukana. Mitään vahinkoa ei tapahtunut ja kiinnitimme veneen jollan avulla uudelleen.
Illalla menimme syömään paljon kehuttuun Ti Toques-ravintolaan. Riitta söi ankkaa ja Mikko Fruit de Mer pizzan. Ruoan taso oli ehkä hieman ylimainostettu.
Lopettaessamme juuri illallisemme, saapui Spican miehistö tuoden Mikolle uudet kamerat. Ja, ennen kaikkea, Riitalle tämän päivän Hesarin ja muutaman naistenlehden. Tuhannet kiitokset Tuijalle ja Jonille!
Loppuilta sujuikin sitten Cantanassa uusien lelujen kanssa.

No comments:

Post a Comment