Friday, February 26, 2010

25.2 Sainte-Anne – Anse Mitan 13 30 N ja 61 02 W 18 nm




Päätimme jatkaa matkaa heti syötyämme aamiaisemme.
Kello oli n 09 kun nostimme ankkurimme ja suuntasimme keulan kohti länttä.
Ohitimme ensin Diamond Rockin joka on mahtavan näköinen pystysuora kalliosaari. Diamond Rock on kovalle kelillä kuulemma syytä kiertää kaukaa mutta nyt meillä oli kevyt myötätuuli ja ohitimme sen noin sadan metrin päästä. Purjehdimme genualla ja jossain vaiheessa tuulen heikentyessä ja kääntyessä vastaiseen, jatkoimme konevoimin.
Olimme perillä Anse Mitanissa klo 13.30 maissa ja laskimme ankkurin uimarannan lähellä. Allamme on hiekkapohja joten ankkuri tuntui pitävän hyvin.
Genuan profiilista puuttui edelleen pari popniittiä joten nyt oli oikea aika korjata sekin asia. Otimme genuan kokonaan alas ja Riitta hinasi Mikon profiilia pitkin ylös. Pari niittiä tuli lisättyä mutta swelli oli sen verran kova että masto heilui laidasta laitaan eikä työ tuntunut mielekkäältä ja turvalliselta. Ehkä tämä riittää taas tältä kerralta? Ei sitten muuta kuin uimaan ja pesemään pahimmat hiet.
Anse Mitan sijaitsee Martiniquen pääkaupunkia, Fort de Francea, vastapäätä. Täältä on lauttayhteys kaupunkiin jos sinne tekee mieli. Paikka on suosittu lomakaupunki ja täällä onkin hotelleja ja ravintoloita jokaisen makuun ja kukkaroon.
Söimme veneessä Riitan valmistaman herkullisen kana-aterian.

No comments:

Post a Comment