Sunday, February 21, 2010

21.2 Le Marin Standby












Aamu koitti taas aurinkoisena ja lämpimänä kuten niin usein täällä Karibialla.
Spicalaiset ajoivat jollallaan ohitsemme matkalla ruokakauppaan. He olivat tänään vielä lähdössä Rodney Bayhin vieraidensa kanssa. Palautimme heille päivän vanhan hesarin joka Riitta oli jo lukenut kahteen kertaan kannesta kanteen. Kiitokseksi kameran tuonnista annoimme heille myös pullon aitoa samppanjaa, toivottavasti se maistuu heille!
Tapasimme täällä tutun miehen, saksalais-ruotsalaisen eläkkeellä olevan merikapteenin, Reinhard Hartmannin. Olemme tavanneet matkamme aikana useamman kerran. Ensimmäinen kerta taisi olla Portugalin Lagosissa ja sen jälkeen olemme tavanneet aina silloin tällöin. Hän purjehtii s/y Kristina II:lla, Comfortina 32, eri miehistöllä samoja reittejä kuin mekin ja suunnittelee myös palaavansa huhtikuun lopussa St Maartinilta takaisin Ruotsiin.
Päätimme tehdä kävelyn Sainte Annen hienoon lahteen saaren eteläosassa. Matkaa tuli noin 18 km. Kävelimme tietä pitkin ja joissain kohtaa siinä oli kävely- ja pyöräilytie mutta yleensä ei mitään, tuskin piennartakaan jossa olisi voinut turvallisesti kävellä. Polkupyöriä emme nähneet kertaakaan mutta autoliikenne oli vilkasta, samoin isot moottoripyörät ajoivat melko hurjaa vauhtia!
Sainte Annen lahdessa on satoja purjeveneitä ankkurissa ja näimme siellä myös tutun veneen, suomalaisen Clipper Nitehawkin.
Joimme kokikset rannan baarissa jonka jälkeen kävelimme takaisin Le Mariniin.
Tänään söimme kotona Riitan tekemää herkullista lihamureketta.

No comments:

Post a Comment