Wednesday, February 3, 2010

2.2 Grenada Standby









Yö oli ollut edelleen kovin tuulinen ja jäimme vielä tänne Port Louisin satamaan.
Mikko teki vaihtokauppoja ja sai kassillisen romaaneja ruotsalaiselta HR 31:ltä. s/y Ellevin kippari kertoi että he ovat menossa vielä Trinidaniin mutta eivät pidä mitään kiirettä koska hyvissä marinoissa on kiva olla. Hän on siinä aivan oikeassa, miksi lähteä kun on keskellä paratiisia?
Päätimme kuitenkin lähteä tänään muttei vielä purjehtimaan vaan kävelemään.
Löysimme kartalta paikan jota mainostettiin Laura Spice Gardeniksi. Maustesaaressa kun olemme niin siellähän olisi syytä käydä. Karttamme on todella suurimittakaavainen ja jossain vaiheessa jouduimme väärälle tielle ja päädyimme uuteen Le Phare Bleu Marinaan Grenadan eteläkärjessä. Hieno täyden palvelun marina mutta muuta nähtävää siellä ei ole. Mainoksista päätelleen tänne on tarkoitus investoida vielä paljon!
Kävelimme samaa tietä pitkin takaisin Port Louisiin ja matkaa tuli tänäänkin lähes 20km. 30 asteen lämmössä ihan mukava päiväreissu.
Täällä Grenadassa on erikoinen rakennustyyli! Talot rakennetaan usein korkeiden pilareden varaan. Toissapäiväiseltä oppaaltamme kuulimme että se johtuu maan kalleudesta ja jos rakentaa talonsa rinteeseen niin maata kuluu vähemmän mutta usein niitä pilareiden päällä olevia taloja näkyy ihan tasaisellakin tontilla?
Saavuttuamme Port Lousiin kävi Mikko tullissa tsekkaamassa meidät ulos täältä koska olimme päättäneet jatkaa aamulla matkaa. Samalla Mikko jätti Grenadan Yacht Clubille LLV:n pienoislipun.
Torsten ja Lucian tulivat vielä käymään Cantanalla.
Mikon kamera oikkuilee taas. Totesimme sen olevan tulikuuman! Mikko irrotti akun ja jäähdytti kameran. Mikähän siinä on vialla? Harkinnassa on nyt joko uusi akku tai kokonaan uusi kamera! Ongelmamme on vain niiden saatavuus. Blogiamme ilman valokuvia ei kukaan jaksa lukea!
Kävimme vielä kaupassa ruokaostoksilla. Ihmetyttää paikallisten pakkausinto. Vaikka tuote on jo pakattuna muoviin niin kassalla oleva pakkaaja pakkaa sen vielä toiseenkin muovipussiin. Aikamoista muovien tuhlausta

No comments:

Post a Comment