Monday, February 22, 2010

22.2 Le Marin Standby








Tämän päivän ohjelmassa oli taas kävelyretki. Kävelimme reilun tunnin verran lahden pohjoisreunaa kulkevaa tietä pitkin länteen Pointe Borgnesseen saakka. Tällä osuudella tien vieressä oli kunnon piennar jossa oli hyvä ja turvallista kävellä.
Pointe Borgnessessa on laaja luonnonsuojelualue uimarantoineen.
Näköalat ovat aivan upeita smaragdinvihreän veden yli länteen.
Martiniquella kasvaa hiekkarannoilla myrkyllisiä puita, manchineel puita, kuten paratiisissa kuuluukin. Kaikki puun osat: kaarna, hedelmät ja myös lehdet, ovat myrkyllisiä ja puut ovat maalattu punaisella nauhalla. Näimme rannassa paljon näitä puita ja jätimme ne rauhaan.
Kävellessämme takaisin kohti satamaamme, hyökkäsi vihainen koiralauma kimppuumme. Riitta pelkkää tunnetusti kaikenlaisia ja kokoisia koiria joten tilanne oli kieltämättä hälyttävä. Siirryimme tien keskellä olevalle liikenteenjakajalle ja koirat seurasivat meidän perässämme sinne. Autoliikenne oli sen verran vilkasta että koirat jäivät kuitenkin jakajalle ihmettelemään sillä aikaa kun pääsimme kadun toiselle puolelle turvaan. Olisi ollut kohtalon ivaa jos koirat olisivat ensin raadelleet meidät jonka jälkeen olisimme jääneet auton alle.
Käväisimme vielä ruokaostoksilla ennen kun palasimme veneelle.
Meidän piti alun pitäen lähteä tänään jatkamaan matkaamme mutta olimme vielä Le Marinissa. Sataman kaveri kyselikin suunnitelmistamme ja sovimme lähtevämme huomenaamulla klo 9 mennessä. Silloin paikan varsinainen haltija tulee takaisin jolloin paikkamme pitää olla tyhjä.

No comments:

Post a Comment