Sunday, August 30, 2009

27.8 Bayona-Povoa de Varzim 48 nm




Heräsimme jo klo 0700, koska päivämatkamme oli melko pitkä, 50 nm, ja halusimme päästä seuraavaan satamaan vielä valoisaan aikaan.
Sää oli utuinen, mutta kuiva ja aivan tyyni. Ajoimme ensin koneella Atlantille ja otimme sitten suunnan etelään kohti Portugalia.
Portugalin raja tuli ylitettyä n. klo 1215.
Tuulen viritessä ja kääntyessä luoteeseen nostimme purjeet ja saimme upean lenssin Povoa de Varzimiin saakka.
Matkalla jouduimme myös kahdesti melko tiheään sumuun. Sumu on kuulemma hyvin yleistä Portugalin rannikolla ja se johtunee siitä, että pohjoisenpuoleiset merivirrat tuovat kylmää vettä Pyreneitten rannikolle. Biskajalla oli veden lämpötila vielä yli 20 astetta, mutta täällä Espanjan ja Portugalin rannikolla vain noin 14 astetta, jopa sen alle.
Sumu yhdessä lukemattomien paremmin tai heikommin merkittyjen pyydysten seassa tekee purjehduksen tällä rannikolla melko haastavaksi.
Saavuimme satamaan n. klo 1800 9 tunnin purjehduksen jälkeen. Tuuli oli voimistunut navakaksi ja meillä oli tiettyjä vaikeuksia saada Cantana parkkeerattua "P-ruutuun", mutta onnistuihan sekin. Spica saapui noin 30 min myöhemmin satamaan ja saksalainen yksinpurjehtija Torsten myöhemmin illalla.
Nostimme ARC:n lipun salkoon, koska satama myönsi 50%:n alennuksen satamamaksusta arccilaisille!

No comments:

Post a Comment